Visszaviszitek (vittétek) az ortopédiára a gyereket, miután elindul (t)?
Nem. A nagyobbikat visszavittem, rá sem nézett orvos, csak engem kérdeztek, hogy észrevettem-e valami problémát a mozgásában. Na ezért már nem vittem vissza a kisebbet.
Viszont 3 év körül tervezem, hogy megnézetem, nincs-e lúdtalp problémája.
Nekem most mondta a szomszédom, hogy el kell vinni ilyenre. A gyerekem egy éves, még nem jár önállóan, de kapaszkodva már 4 hónapja.
Azt mondta, azért is érdemes, mert az ortopéd orvos tud felírni cipőt (ki kell harcolni), teljesen egészséges gyereknek is (csak éppen pontosan olyan cipőt készítenek, ami pont az ő lábára van méretezve), és egy egész cipőkészlet (szandál, zárt cipő, ilyen cipő, olyan cipő) nem kerül összesen 8.000,- Ft-ba. Megmutatta az ő gyereke cipőit, hát gyönyörűek, egyáltalán nem bumszli gyógycipőnek néznek ki. Biztos, hogy elviszem, mert ez egy remek lehetőség.
Kedves utolsó!
Valóban van ilyen, hogy egészséges lábra ad az ortopédorvos papírt, hogy olcsóbb legyen cipő?Ha mostanában elmész megírnád, hogy mit mondott? Ez engem is nagyon érdekelne. EZ lenne az igazán megfelelő minden kicsi számára!
Szia.sziasztok.
Meglepve olvasok erröl a kontrol vizsgálatrol,nálunk egy árva mukkot nem szoltak róla!!!!Sőt nem is hallottam ismerős anyukáktol,hogy bárki vitte is volna a gyereket.Amugy én Szekszárdon lakom lehet itt nem "divat"?!Utána kérdezek a védönőnél.Kiváncsi vagyok mit mond majd!
Köszönöm, hogy ennyien válaszoltatok! :-)
Igen, ez nekem is elég furcsa és érdekes dolog, hogy nem mindenhol kell visszavinni a gyereket.
Sőt! Olvastam itt már olyat is, hogy valaki arról sem tud, (mivel sem a védőnő, sem a doki nem küldi vagy nem mondja a szülőnek), hogy pár hetesen csípőszűrésre kell vinni a kicsit.
Ez is olyan, mint a hozzátáplálás. Mindenki mást mond. :-)
Na de az már egy másik téma...
Köszönöm lányok, még 1x!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!