Picit buta kérdés, de. :ti hogyan hívjátok az orrváladékot? Mit mondjak a babának?
Nálunk cicakaki volt, de én Taki bá-nak hívom a fiamnál.
Kedves hozzászóló, a te kisgyereked "behugyozik" vagy "beszarik"? Így mondod neki, vagy idegenek, ismerősöd előtt? Nem hiszem...
Ebben az esetben a leszúrást, vagy kioktatást indokolatlannak tartom, főleg, hogy itt vannak olyan kérdezők, akik szopcsiztatnak, a gyerekük tejcit iszik és még sorolhatnám....
Attól, hogy a gyerek előtt azt mondom, pisi, kaki vagy taki bá attól még nem becézgetem őket, mondjuk ha engem ismernél ebben tuti lennél, én nemigen bugyulizom a fiamat.
Az én fiam is takonynak hívja azt, ami az orrában van.
Eleinte cicakaka volt, aztán amikor egyszer mondtam neki, hogy gyere kifújjuk az orrodat mert taknyos, azóta takonynak hívja Ő is és mi is. Én sem látok ebben semmi kivetnivalót. De a kommentedben annál inkább!
Nem tudom, ez kinek szólt, mert rajtam kívül még páran írták, hogy nem becézik...
Ez nem azt jelenti, hogy csúnyán vagy durván beszélek a gyerek előtt. Felnőttek előtt se.
A durva vagy trágár szavakat elítélem, de a gügyögést meg viccesnek és tőlem idegennek tartom, ennyi. Ám felőlem mindenki úgy beszél a gyerekével, ahogy szerinte jó.
Nehogy már egy ilyen kérdés kapcsán kezdjük támadni egymást, könyörgöm :))
Azért a takony nem ugyanaz, mint hugyozni meg szarni. A takonynak ez a neve. Azon senki nem akad fenn, hogy azt mondom taknyos az orrom. Akkor mi a gond a takony szóval?
Erre nincs más egyetemes szó, amit ugyanúgy használ mindenki. A kaka és pisi viszont mindenki által ismert, és normál esetben használt. Ne hasonlítsuk már össze a kettőt. És kedves hozzászóló, nekem nincs bajom a tejcsi, szopcsi, és társaival sem, ha nem teszik kötelezővé, és nem én vagyok a hülye ha nem így mondom. De engedtessék meg nekem, hogy zokon vegyem, ha takonynak neveznek azért mert takonynak hívom azt ami takony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!