Picit buta kérdés, de. :ti hogyan hívjátok az orrváladékot? Mit mondjak a babának?
Figyelt kérdés
Halottam anyukáktól: béka, cica... de ezektől nem hiszi majd hogy egy élő állat van az orrában? :) a fika meg annyira durva, az orrváladék meg túl hivatalos.2011. máj. 27. 22:37
11/121 anonim válasza:
Nalunk a szutyi-mutyi meg a taki-nyaki megy az orrvalladekre, a fulzsirt mi lekvarnak hivjuk. De nagyon tetszett a nunuke! Meg sosem hallottam meg a fikuszt sem.
12/121 anonim válasza:
Az én Anyukám bubucinak hivta...Most én is igy hivom...
13/121 A kérdező kommentje:
:) Bubuci a kutyánk neve :P :D :)))! De a fikuszt fogom alkalmazni azt hiszem, vagy fikamika ilyesmi, bár ez se túl "szép". A kakijára kaksimaksit szoktam mondani :).
2011. máj. 27. 23:21
14/121 anonim válasza:
22:46-os vagyok: kikérem magamnak, a kérdésre válaszoltam. Nem becézgetjük a taknyot. Az takony. Köszönöm az intelligens reakciót.
15/121 anonim válasza:
Fikusz, takszi, takcsi.
Kislánykoromban anyámék takcsiztak.
16/121 A kérdező kommentje:
Elnézésedet kérem, ez esetben gondolom nálatok a szar az szar!
2011. máj. 27. 23:25
17/121 anonim válasza:
Nem, a "szar" az kaki. De a takony nálunk nem pejoratív szó, mivel veled ellentétben mi nem mondjuk emberekre. Én nem szólok bele, hogy ki hogyan becézi, számomra abszurd becézgetni egy testnedvet, miért ne lehetne takony?
18/121 anonim válasza:
Kérdező, a takony válaszra írt kommented téged minősít. Megjegyzem a gyerek nem hülye, csak kicsi. Nem kell mindenre gügyögést kitalálni. De gondolom te a szopcsi-tejci-kakcsi háromszögben megrekedtél. Ettől a takony még a kicsi orrában is takony, és nem babuci, meg fikamika. Mindenkinek jogában áll úgy hívni ahogy akarja, de nehogy már az legyen a baj, ha nevén nevezzük. Emberre még én sem használtam, de most kedvem lenne. Ellentétben veled, azonban én túl intelligensnek tartom magam ehhez.
19/121 anonim válasza:
Én is kiakadtam a kérdező reakcióján. Nálunk ugyan "béka" az orrváladék, de a szüleim is simán takonynak hívták, mikor mi voltunk kicsik. Felháborító, milyen stílusban vagdalkozva válaszolsz embereknek. Szégyelld magad! (És az se semmi, hogy nálatok a takony szót emberekre használjátok).
20/121 anonim válasza:
Mi viccesen gumának hívjuk. Fogalmam sincs, hallottuk-e valahol vagy saját találmány :)
Szerintem a takony - bár nálam a vizes náthás fajtát jelenti - teljesen rendben van, nem trágár szó. (De emberre nem használnám.) A fika viszont tényleg durva, inkább csúnya szó kategória.
Nekem a becézgetős, pláne állatos formációk tűnnek perverznek, de hát mindenkinek szíve joga... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!