Mikor lehet szemvizsgálatra vinni egy kisbabát?
lányom korababa lett, így mi voltunk 6 hetesen, 3 hónaposan, fél évesen és megyünk majd egy évesen is. szerintem min. 2-3 hónaposan látni csak valamit a szemén, mert ugye addig azért még az sincs igazán kifejlődve.
mennyi idős a babád?
7 hónaposan voltunk, mert felmerült, hogy valami baj van a szemével. Nyugodt volt, lencsékkel vizsgálták a géphez még kicsi volt.
+3,5-es volt mindkét szeme, ami kicsit sok. Most 21 hónapos és +2,5-es, lehet, hogy 2 évesen szemüveget fog kapni. Majd meglátjuk mit szól hozzá.
Nagyon köszönöm a sok választ!
Nekünk 7 hónapos a kisfiunk, 35. hétre született, és akkor csinálták a szemfenékvizsgálatot (kétszer, mert még nem voltak elég érettek a szemidegek). Ott azt mondták, hogy minden rendben, de tudom, hogy a látást például ott még nem nézik. Ezek szerint akkor most már simán mehetünk vizsgálatra. Nagyon köszönöm!
Erről esetleg hallott valaki? Igaz, hogy elég drága, de jónak tűnik. És itt nem lencsékkel vizsgálják a babák szemét.
A kislányomnak már pár hónaposan gond volt a szemével, csipásodott, és ott mondta a doki, hogy ha 2 évesen cserfes lesz, lehet vinni hozzá, ha nem, majd 3 évesen. Szerintem a gépi és az "olvasásos" vizsgálat is kell, meg gondolom 3 év alatt nem adnak szemüveget.
Én is szemüveges vagyok, nekem is megvizsgálja géppel és táblát is kell olvasni.
1 évesen nem küldtek minket sehova, de előtte sem.
Tavaly ősszel kértem,hogy nézzék meg a szemét a fiamnak,mert kancsít. Akkor volt 1,5 éves. Egyébként nem küldik,ha nem indokolt. A héten kellett másodszor kontrollra vinni, 2 diopriás eltérést látott,de még mindig nem adott szemüveget,mert kinőheti. Ősszel kell megint menni.
Nekem rövidlátásom és szemtengelyferdülésem van és 1 éves koromtól van szemüvegem,ezért jobban odafigyelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!