Miért nem szabad erőltetni a wc-be pisilést, kakilást?
Éppen mint a lányom!
Mivel székrekedéses a kicsim, lehet h ezért is nehezítve volt a bilire szokása. Elbújt, és a pelibe csinált. Jobbik esetben. Rosszabbikban visszatartotta és alig lehetett kicsikarni belőle . Volt, mikor direkt ráadtam a pelit, MIKOR MÁR LESZOKOTT RÓLA , csak hogy kakáljon végre.
MA már azért wc-re megy egy jó ideje, 5 éves.
Azt mondják egyesek, hogy rosszul csináltam a bilire szoktatást, mert: én megjutalmaztam, megdícsértem, ha nem pelusba kakilt. Aztán szépen rászokott, és ma már természetes neki, amiért régen megjutalmaztuk. Illetve megvontunk bizonyos dolgokat tőle, mikor bekakilt. De ezt nem feltétlen ajánlanám, nem tudom, nálunk ez tulképpen rontott-e vagy javított a helyzeten.
NA, a tényleges kérdésre nem válaszoltam :)
ERŐLTETNI azért nem szabad, mert akkor erőszakkal próbáljuk rávenni valamire, és ez dacot vált ki. Gondolj bele, mi felnőttek is ilyenek vagyunk.
Fondorlatosan kell "ráeröltetni" az akaratunkat, az egész nevelés is ebből áll :)
Meg a párkapcsolat :)
Szerintem kis dolgokkal jutalmazd meg eleinte, aztán csak "rászokik" a bilire, és már természetes lesz neki, azt szokja meg.
Ez nem olyan dolog, amit erőltetni lehet. A fiam 3 hónppal a 3. szülinapja előtt lett varázsütésre szobatiszta. Te se vagy elkésve.
De ha le akarod szoktatni, akkor minek adsz rá pelust??? Bár szerintem még korai levenni róla, de ha leveszed, (majd pár hónap múlva) akkor nincs többé pelus! Egyszer se! Nincs és kész. Ha meg becsinál, nem kell sietni a ruhacserével. Nagyon hamar kényelmetlen lesz neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!