Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7hónapos babának kenyér,...

7hónapos babának kenyér, sonka, sajt?

Figyelt kérdés
Sokat szoktam itt olvasni válaszolók között hogy 7hónapos babájának már ad vajas kenyeret, sonkát, túrórudit (csoki nélkül) sajtot és amiket ők esznek még Én is szívesen adnék már mert mindent kinéz a szánkból. Csak a szájához szoktam értetni, hogy ne kívánja meg. 4hónapos kora óta hozzátáplálom de annyira görcsös vagyok. Ti miket adtok/adtatok neki enni ilyen idős korban?
2011. máj. 26. 17:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
64%
Utolsó vagyok.Még annyit erről a túl laza felfogásról.Férjem mamája verte a mellét, hogy az ő három gyereke már 2 hónaposan ették a levesből a répát..Ja! Mindhárom túlsúlyos ( nem kicsit, 100 kg felett vannak), és az ég világon mindenre allergiásak.A legidősebb komoly vastagbélproblémákkal küzd.Az egy dolog, hogy szereti a baba a kaját, amit belé tömsz.Melyik gyerek ne szeretné a hasát?Csak lehetnek hosszú távú következményei.Nagyon korán nagyon szépen tönkre lehet tenni a kis bélbolyhait stb.
2011. máj. 27. 06:40
 12/20 anonim ***** válasza:
Szalonnaát felnőtt fejjel nem eszek, utálom, soha nem értettm miért jó zsírt enni:-(((((
2011. máj. 27. 08:07
 13/20 anonim ***** válasza:

Hát ja!Én is így vagyok vele, mint te, kedves utolsó.Szerintem nem vagány dolog kisbabának szalonnát adni, hanem baromság!De ő tudja, az ő gyereke, az ő dolga.Mindenki máshogy csinálja.

Én azzal is vitatkoznék, hogy válogatós lesz a gyerek, ha nem tömöd már babaként ilyenekkel.Ha valami nem ízlik neki, se babaként, se kisgyerekként nem fogja megenni.Ilyen szempontból teljesen mindegy a gyerek kora!

2011. máj. 27. 08:54
 14/20 anonim ***** válasza:
Azt azért ne felejtsük el, hogy nagyanyáink, anyáink idejében még sokkal természetesebb ételeket ettek. A kenyérbe nem tettek lisztkezelőszert meg savanyúságot szabályozót, a tejtermékek valódi tejből voltak. Manapság a sajtot sovány tejből, különféle adalékok és zsír (!) hozzáadásával készítik, az ömlesztett sajtban és a felvágottakban lévő borzalmakat nem is említve. Rengeteg szemetet eszünk, és ha egy baba is ezeket kapja, nem kell csodálkozni, ha allergiája, ekcémája vagy egyéb betegségei lesznek már óvodáskorára.
2011. máj. 27. 13:03
 15/20 anonim ***** válasza:

Ez kedves anyuka nem kapkodás, csak egyszer adj neki olyan kaját amit te eszel és majd legközelebb nem eszi meg a babakaját.

A másik ekkora marhaságot írni hogy a gyerek 2 hónaposan répát kapott és felnőtt korába kövér lett.Mi köze van egymáshoz??

Nem gondoljuk hogy a mi módszerünk a jó, de azt se gondold hogy a tiéd a jó.

A gyerek nevelés egyik része az etetésnél hogy felnőtt ételre szoktassuk a gyereket és nem hogy 3 éves koráig szopik meg babakaját eszik.Még leírni is borzasztó!!!!!!!

2011. máj. 27. 14:49
 16/20 anonim ***** válasza:
Tök mindegy mi milyen ,,szemetet" eszünk, neki is azt kell megszoknia!
2011. máj. 27. 14:52
 17/20 anonim ***** válasza:

És azt ki mondta neked, hogy 3 éves koráig szopik?8 hónapos, és a napokban döntött úgy, hogy nem kell már neki a tej.Na bumm! És nem bébikaján él, minden nap főzök neki.De előfordul, hogy kap bébiételt is, ha mondjuk,utazunk, vagy szeretnék neki szőlőt adni májusban!Mi rossz van ebben?Én nem állítottam, hogy csak az lehet a helyes, amit én csinálok!

A te gyerekednek az a legjobb, amit te csinálsz.Az enyémnek meg az, amit én csinálok!Oké?Ebben megegyezhetünk!

Igen, felnőtt ételre kell szoktatni, de nem ész nélkül!Könyörgöm, ő egy kisbaba!Lesz még egy pár évtizede, hogy egyen mindent!Én nem sietek sehová!Szépen, fokozatosan haladok, mert nekünk így a jó.Én nem fogom pörkölttel, szalonnával, kolbásszal stb. tömni ennyi idősen!Semmi szüksége zsíros, fűszeres ételekre.Egyelőre!És merem állítani, hogy ha válogatós is lesz, nem attól, hogy nem evett szalonnát 8 hónaposan!Ez röhej!

2011. máj. 27. 15:10
 18/20 anniebianca ***** válasza:
Én is az óvatosak táborába tartozok. 8 hónapos, gyümölcsöket és zöldségeket eszik csirkehusit,pulykahusit, kis babakekszet,ilyesmit. Elég válogatós, akkor meg miért tömném még pörkölttel? A kezdetleges emésztőszervüknek az olyan,minta engem ültetnének le egy nagy tál pacal elé,hogy nesze! Mindenki ismeri a túlzabálás és gyomorrontás érzését,én nem szeretném ezt okozni a babámnak,csak mert így kényelmesebb,mint külön főzni.Azért vagyok az anyja,azért vagyok itthon.Mire oviba megy, mindennel megismertetem majd.
2011. máj. 27. 15:30
 19/20 A kérdező kommentje:

Huuuuuh hát köszönöm a válaszokat volt itt minden!

A lényeg, hoyg mindenki úgy csinálja ahogy neki jó! Csak kiváncsi voltam mert sokszor olvastam már itt ilyeneket.

köszönöm a válaszokat

2011. máj. 27. 17:48
 20/20 anonim ***** válasza:
Nahááát!!! Itt volt szó szalonnáról, pacalpörköltről stb. Csak éppen arra nem válaszoltok amit a kérdező kérdezett. A sonka, sajt, kenyér nem tartozik az olyan nehéz és zsíros ételekhez mint a pörkölt. Mint már írtam, én adok a 7,5 hós lányomnak sajtot, margarinos kenyeret, de ezzel még szerintem nem mérgezem. Pörköltet majd valóban ráér később enni. De azért az enyhe túlzás, hogy felvágottat, virslit 2 évesen... 1 éves kortól azt fogja enni amit mi, kivéve az apró magvas gyümiket.
2011. máj. 27. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!