Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan szoktattok szobatisztas...

Hogyan szoktattok szobatisztaságra? Két éves a kisfiam.

Figyelt kérdés
2011. máj. 26. 14:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Egyszerűen vedd le róla a pelenkát. Ha bepisilt, akkor ültesd rá a bilire, lehet, hogy még lesz utólag is pisi. Ha érett rá, akkor 3-4 nap alatt bilizni fog. Ha még nem érett rá, akkor szerintem 4 nap után sajnos vissza kell rá adni a pelenkát.
2011. máj. 26. 14:42
 2/4 anonim ***** válasza:

szia,

sok mindennel próbálkoztam 2 éves korától, de egyik sem vált be. be kellett látnom, hogy fejben nem érett még rá a fiam... elfogadtam, nem is erőltettem. közben bölcsis lett és 3 hete pénteken haza jött azzal, hogy vegyük le a pelust, mert Ő majd szól. mondom legyen, bár már volt ilyen és persze nem szólt. onnantól kezdve a fiatal ember szobatiszta!!!! rá 4 napra már éjszakára sem engedte, hogy feltegyem Neki a pelust, így most már teljesen pelenka mentesek vagyunk :) azt hiszem meg kellett, hogy érjen erre és nagyon örülök, hogy nem erőltettem Rá, hogy de csak a bilibe.

Ági

2011. máj. 26. 15:13
 3/4 anonim ***** válasza:

2,5 éves a kisfiam.

Már párszor nekikezdtem a leszoktatásnak, nagyszülői nyomásra, kár volt. Ilyenkor mindig visszatartotta a kakit és utána csak nagy kínnal sikerült wc-znie, akkor is csak pelusba volt hajlandó. A védőnő javaslatára felhagytam a "szónoklással", magyarázással és visszaadtam a pelenkát. Kedden volt egy hete, hogy azt mondta, neki nem kell már pelenka. Azóta csak alváshoz adom rá, de ma már ezt sem akarta, viszont mindig tele van a pelenkája, úgyhogy ez még marad. Napközben van egy-két bepisilés, de amikor kint vagyunk, mindig tudja addig tartani, míg lehámozon róla a ruhát. A kakát pedig nem tartja vissza, igaz a gatyóba rakja, de nála már ez is haladás, azt hiszem.

2011. máj. 26. 15:40
 4/4 anonim ***** válasza:

Az én fiam 20 hónapos. A héten nappal nincs pelus, csak alváshoz. Ő még nem beszél, így nem mondja, ha pisilnie kell, viszont 2 nap alatt elértünk odáig, hogy ha pisilnie kell, akkor leguggol. Sőt, ma este először a bilibe pisilt, magától! :D

Őt nem zavarja, ha megáll pisilni, engem sem zavar, hogy többször kell kimosni a kis gatyákat, majdcsak rájön. Ha pisil, és netán nem vagyok ott, akkor kiabál, hogy APA. :D

Nem erőltetem bilire, az udvaron senkit sem érdekel, hogy hova pisil. De a ma esti "produkciója" után holnaptól kint lesz a bili az udvaron is.

2011. máj. 26. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!