Melyik név /nevek tetszik /tetszenek a legjobban az alábbiak közül? (Kérlek Benneteket, hogy 2 nevet válasszatok! ) Illetve melyik illik a "Hunyadi" vezetéknévhez?
Hunyadi Tímea,Eszter,Lívia,Dóra,Zsófia,Aliz :)
De ha kettőt kell választani akkor : Tímea vagy Lívia
Először tényleg nem ártana szűkíteni a listán. Legalább a felére, mert még végigolvasni is sok, nem még választani belőle. :D
Ezeket a neveket amúgy milyen szempont szerint választottátok?
Nekem egyébként az a véleményem, hogy a Hunyadi név egy régi, történelmi név. Tehát ez alapján választanék hozzá keresztnevet. Pl. Orsolya, Katalin, Kinga (IV. Béla királyunk lánya, akit még szenté is avattak(a mi kislányunknak is ez az első keresztneve)). Vagy Borbála, ami szintén régi magyar név. De elmehettek az "ősmagyaros" nevek irányába is, mint Hunyadi Réka Emese. Esetleg Bibliai nevek, mint Magdolna, Sára, Judit, stb. Vagy ezeket lehet variálni.
Egy kis privát vélemény: engem Andreának hívnak és nem igazán szeretem, mert egyrészt külföldiek a név hallatán nem mindig tudják, hogy most nő, vagy férfi leszek-e, mert vannak országok, ahol ez férfinév, pl. olasz. És azért sem szeretem, mert nagyon sokan csúnyán ejtik. Andreja. Hát rosszul vagyok tőle. Nem igaz, hogy nem lehet kiejteni 'j' nélkül. De ha ez benneteket nem fog zavarni, akkor válasszátok nyugodtan. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!