Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen a laktózmentes tej?

Milyen a laktózmentes tej?

Figyelt kérdés
Dobozos tej,a penny-ben van ilyen.
2011. máj. 25. 14:42
 1/7 anonim ***** válasza:
A laktózmentes tej: Igazából nemtudom, hogy a Pennnyben milyen van konkrétan de tippelek, hogy vagy a MagicMilk márkájú, vagy a Mizo. A MagicMilk laktózmentes tej, olyan konkrétan, hogy rendes tehéntej, és hozzá van adagolva a laktáz-enzim, ami majd a szevezetbe bekerülve, le fogja bontani a a tejben alapvetően benne lévő laktózt glükózra és galaktózra, így elkerülve a rosszullétet. A Mizo tej, az olyan, hogy (ha jól emlékszem én már elég régen ittam), hogy a benne lévő laktózt már előre lebontják szintén a fentiekben említett két különböző cukorra, valamilyen kémiai eljárással. (azt hiszem szó szerint, nagyjából, így van a dobozán, de ennek az elve is ugyanaz mint a MagicMilk-nek). A laktózmentes tejek, ezért kicsit sötétebb szinűek, kicsit barnásabbak valamint édesebbek a rendes tejnél. Remélem sikerült megválaszolnom kérdésedet.
2011. máj. 25. 14:53
 2/7 anonim ***** válasza:

Hogyhogy milyen? Ízre kérdezed, vagy hogy?

Ki van vonva belőle a laktóz, vagyis a tejcukor, így a tejcukorra érzékenyek ezt fogyaszthatják.

2011. máj. 25. 14:53
 3/7 A kérdező kommentje:
Úgy értettem,hogy ezt ihatja tejallergiás baba is?nem az a kisfiam,csak hogy jobb lenne-e mint a sima tej?
2011. máj. 25. 14:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Kevered akkor a dolgokat. Két külön fogalom a tejcukor-érzékenység, és a tejfehérje-allergia. A laktózmentes tejeket/tejtermékeket SEM fogyaszthatják azok, akik tejfehérjére allergiásak.
2011. máj. 25. 14:57
 5/7 anonim ***** válasza:
Utolsonak igaza van,sokan azt mondják h tejallergia és nem tudják h nem csak egyféle létezik.
2011. máj. 25. 15:02
 6/7 anonim ***** válasza:

Azt csak azok fogyaszthatják, akik laktóz ÉRZÉKENYEK, mert egyébként minimális mértékben de van benne laktóz, és komoly allergiánál már ez is gondot okoz.

tejfehérje allergiás pedig logikusan nem.

Illetve még annyi, hogy a laktózt felcserélik szőlőcukorra- így más az íze, édesebb, viszont például cukorbetegnek is tilos a fogyasztása. Mert még jobban emeli a vércukrot, mint a sima tej.

2011. máj. 25. 15:43
 7/7 anonim ***** válasza:
Tejallergiás nem ihatja:( lehet pótolni szójatejjel (ha nem áll fennt szójaallergia), illetve rizstejjel, zabtejjel. De természetesen orvos véleményét kell kikérni, mert nemtudom, hogy pl. a szóját hány éves kortól lehet adni, hogy nne allergizáljon. Üdv: egy szintén tejallergiás, bár én 16 évesen "szereztem"
2011. jún. 10. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!