Baj, hogy még nem beszél? 16 hónapos a kisfiam, és még nem beszél semmit-vagyis csak azt mondja néha, hogy gyere, meg anya, meg tata-mama de ritkán.
Nem értem, hogy a hintáztatás hogy függ össze a beszéddel (de én nem értek a dologhoz). Azt hittem, a hintáztatással a gyerek egyensúlyérzéke fejlődik, nah mindegy. Amúgy szerintem ne aggódj!! Egyáltalán nincs elkésve, szerintem nem is kéne elvárni egy 16 hónapostól, hogy beszéljen. Én nem várom el lányomtól!! Ő még ennyiket sem mond, csak szótagokat: pl. pa:paprika, Dé: dédi, stb. Jah, a nem-et szépen mondja:)
Szóval, ne aggódj, nem baj!!!!
Én sok olyan gyereket ismerek, aki későn kezdett el beszélni (2 évesen vagy később), de mondjuk akkor meg szinte mondatokban. Addig csak raktározták az információkat, és utána meg úgy beszéltek, mintha mindig is ezt gyakorolták volna.
Szerintem 16 hónaposan még nem vagytok lemaradva semmivel.
Akkor én most essek kétségbe?
22 hónaposak lesznek a lányaim, egyikük 5 szót mond tisztán, a másikuk még ennyit sem. De rengeteget magyaráznak a maguk nyelvén, értelmesek, okosak (szerintem), eszembe se jutott, hogy ellennének késve. De így olvasva, amiket írtok, kezdek megijedni...
A védőnő még másfél évesen mondta, hogy 2 éves kor körül várható a beszéd.
Szia!
A lányom 18 hónapos, de csak annyit mond hogy NEM és HOPPÁ!
Sok szót tud utánam mondani, vagy 15-öt! (nincs papa mama cici baba puszi pisze egy ...) de nem használja őket!
CSak az elején említett két szót használja naponta többször és értelemszerűen!
Mindent megért mindent megértet, de nem akar még beszélni! :)
Én nem aggódok, és a védőnőmt csak akkor látom ha nagyon muszáj, pont az ilyen hülyeségek miatt!
Én jobban szeretek más anyukákkal beszélgetni inkább, jobban szeretem a tőlük jövő infókat,mert azok tapasztalatból vannak! :) Nem tankönyvből :)
Köszi a válaszokat!eddig én sem izgultam, csak ma gondolkoztam el,hogy nincs-e valami gond?hamar elindult a kisfiam, de több hónapot mászott előtte....azért még írhattok!
reméljük hamar elkezdenek gyerekeink beszélni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!