Vannak itt "rosszevő", étvágytalan babás anyukák?
Nincs gyerekem még,de emlékszem arra amikor én voltam gyerek.
sose ettem sokat,napi 24 órát hallgattam hogy "jajj,nem eszik eleget,jajj de sovány,jajj egyél már egy picit"
Édességen kivül nem ettem meg mást sokáig,hurcoltak dokikhoz,egészséges voltam,csak étvágy nélküli.
gyűlöltem hogy állandóan a kaján voltak elakadva,pedig sosem voltam nagyon sovány,csak vékony,és akkor ettem ha éhes voltam és amit akartam.
és egészséges felnőtt lettem
hagyd már azt a gyereket,ha éhes eszik majd
tesóm babája nem szívesen eszik. el kell terelnia figyelmét, csak akkor tudják megetetni. sok játék, újság van kezük közelében. max.fél üveg bébiételt eszik meg egyszerre.
én lányom épp ellenkezője, akkor sír, ha elfogy az étel.
A lányom rettenetesen kis fogyasztású. Lassan 17 hónapos. Azt eszi, amit mi. Ha mégsem olyat főzök, akkor kap üveges bébikaját. Nos, az 2-3 étkezésre elég neki. Levesből, főzelékből max. 1,5 decit eszik meg, de általában csak 1decit. Bármennyire is a kedvencét adom (zöldséges levesek, joghurt, tejbegríz) nem eszik többet. Már nagyjából elfogadtam, hogy ilyen kisétkű, de néha még kiborulok.
Komolyan, csodálom, hogy kevés étel mellett még hízik is.
Neked sem eszik a babád?
Utolsó vagyok.
Igény szerint szoptatod? Én úgy tudom, hogy 1 éves korig van hozzátáplálás, tehát az anyatej a fő étel, hozzá kiegészítés csak a "szilárdabb" kaja.
Én igény szerint szoptatom/szoptattam. Ez úgy nézett ki, hogy még jóval 1 éves kora után is 8 alkalommal kérte a cicit. Na, én ezt megelégeltem, most délután már nem kap, csak este. Hamarosan már csak reggel és este szeretném szoptatni, és 2 éves kora körül meg teljesen leszoktatni.
Ha újra kezdhetném, akkor 6 hónapos koráig igény szerint, utána reggel, délben, este. Aztán ezeket is szép lassan leépíteni.
Véleményem szerint ez a nem evés az igény szerinti szoptatás eredménye. Hangsúlyozom: SZERINTEM!
Kedves utolsó válaszadó!
Én is gondoltam már rá, hogy úgymond rátart a cicire. Reggel, délben és este még sokat szopik, és örülök is, hogy van tejem, meg szopik, mer tez fontos, de elméletileg már kevés, nem elég tápláló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!