Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megfigyelés céljából bent...

Megfigyelés céljából bent tarthatnak egy babát egy hónapos koráig a kórházban?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm nem ment el orvoshoz egész terhessége alatt,nagymamája hívta ki a mentőket amikor látta ,hogy vajúdik.2600grammal született meg a kisfiú (előző gyereke 3430gramm volt).Először azt mondta,hogy nem hozza a babát,miután kiengedték az anyát,azt állítja,hogy haza fogja hozni,de egy hónapig bent tartják megfigyelés miatt,mivel egy orvos sem látta egész terhesség alatt!
2011. máj. 24. 10:39
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
12:01es ne alkoss véleményt mert nem tudsz mindent! A nagyobbik fia hozzánk fog kerülni. A kicsinek meg lennének örökbefogadó szülei ha az anyja hagyja. Több közünk van hozzá,mint te gondolod,de a lényeg,hogy ennek szerettünk volna utánajárni,hogy létezik-e hogy egy hónapig bent tartják a babát vagy sem!
2011. máj. 24. 12:24
 12/15 anonim ***** válasza:

Nézd ez nem egyéb, mint pletykálkodás. Mert egyébként mit segít annak a nőnek, aki egy eltitkolni szándékozott terhességből világra hozott egy babát és egy véletlen folytán megtudta a nagymama, a szomszéd, az ismerősők, gondolom a falu is erről pletykál és most már itt a neten is, mégha név nélkül is. Mert mi lesz, ha itt többen azt írják, hogy nincs 1 hónapos megfigyelés és valószínű lemondott a gyerekről, lehet kiállni a kapuba és pletykálkodni meg kibeszélni. Vagy gondolod azért kérdezte, mert most majd átmegy a nőhöz, hogy te hazudtál, lemondtál a gyerekről, segíthetek? Miért titkoltad a terhességed, meg a szülést és most a gyereket?- Mondjuk ezt enélkül a kérdés kiírás nélkül is megtehette volna. Vagy bemegy a kórházba, örökbe fogadni a gyereket?

Vagy egyébként miért kérdezte? Mert biztos vagyok benne csak a pletyka meg a kibeszélés vezérelte. Mert jószándékú ember az illetőtől kérdezi meg, segíthetek? És nem adja tovább amit megtudott, még név nélkül sem, vagy hivatalos helyen érdeklődik, hogy mit tehetne, hogyan fogadhatná örökbe a gyereket, beballaghatna a kórházba meglátogatni a picit.

De tényleg kiváncsi vagyok, mit segít ez a kérdés annak a szerencsétlen nőnek? (mondjuk elolvassa a válaszokat és zokogva rohan a gyerekért és a legközelebb nem titkolja el?) És miért közönyösség, ha nem adom tovább, név nélkül sem, amit tudok más magánéletéről, hanem csendben, visszafogottan próbálok segíteni? Ahogy azt teszik a nagyok. A pletykálkodás nem segítség és az ellenkezője meg nem közönyösség.

2011. máj. 24. 12:25
 13/15 anonim ***** válasza:
Persze, persze, elhiszem, pont itt ezen a helyen akarsz utána járni egy ilyen dolognak. Én ha próbálnék utána járni, mint írtam hivatalos helyen tenném (védőnő, gyerekorvos, kórház, gyámhivatal-mert ők egyébként biztosan tudnának válaszolni és segíteni, mert ezért vannak, és e-mailben is érdeklődhetsz, de akár személyesen is. De nem egy ilyen honlapon, kiteregetve az összes részletet az ügyről-például mi köze ennek a gyerekek súlyának meg a nagymamának, meg a vajúdás, szülés körülményeinek. Ez a szint már lement pletykálkodásba.
2011. máj. 24. 12:29
 14/15 A kérdező kommentje:
Még egyszer leírom,nem titkolta a terhességet,mindenki tudott róla a környezetében.A fiát mi fogjuk nevelni,és a kicsinek is lennének örökbefogadószülei,már elkezdtük az intézkedést csak gondoltam amíg nem kapunk választ utána nézek itt neten is,ezzel én nem ártok senkinek,az anyának eddig is segítettünk ahogy tudtunk.
2011. máj. 24. 12:50
 15/15 anonim ***** válasza:
Ne törődj az ilyen hozzászólásokkal. Engem is sokan elítéltek, amikor belefolytam a már leírt ügybe, merthogy hagyni kell az egészet, semmi közöm hozzá. Hát nem hagytam, így a baba családban maradhatott.
2011. máj. 24. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!