Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » (Bolti) TEJ kérdés: most...

(Bolti) TEJ kérdés: most akkor 1 vagy 2 éves kortól?

Figyelt kérdés

Eddig 1 éves kort hallottam, de ma azt mondta a védőnő, hogy 2 éves kor, vagy leghamarabb 1,5 évet meg kell várni.

Ez valami új mizéria? Mint régen a glutént is késleltették, aztán most azt mondják, hogy 4-6 hótól...

Ha nincs tejérzékeny a családban, miért ne kaphatna 1 éves kortól jó minőségű tejet?

2011. máj. 23. 16:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
kaphat. én 1 éves kora óta azt adok neki, reggel-este 1-1 pohárral. nálunk sem volt a családban tejallergia, megpróbáltuk kis adaggal, semmi baja nem lett tőle, és imádja. bolti 2,8-as, vagy 3,5-ös tejet kap.
2011. máj. 23. 16:53
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
nekem is azt mondták 2 éves korig tápszer.Most 7 hós a babám, 1 éves kora után fogok neki tejet adni, ha már nem szoptatok.Nálunk sincs tej érzékeny, szerintem nyugodtan.
2011. máj. 23. 16:53
 3/11 anonim ***** válasza:

Nálunk sem tejérzékenység, sem allergia nincs, gyereknél se, nálunk sem.

13 hónapos korától 1,5%-os bolti tejet (velünk együtt) :)

Most 2,5 éves. 3 hónapos korig anyatej+tápszeres volt, utána tápszeres.

2011. máj. 23. 16:55
 4/11 anonim ***** válasza:
0%

most őszinte leszek, csinálj azt amit akarsz :D

komolyan, nincs két orvos vagy védőnő aki ugyan azt mondaná... marha jó, anyuka meg sakkozza ki mi a jó a gyerekének. egyébként sokan 3 éves kort mondanak csak, hogy ne legyen annyira egyszerű mint ahogy felvázoltad ;)

én 2 éves korig babatejet adok neki, mégpedig azért mert az is tej csak tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal a tejjel ellentétben. mi pesten lakunk, nincs a kertünkben zöldség, gyümölcs és nem is tudom hogy amit a piacon megveszek az idős nénitől azt ő termesztette vagy a tescoból vette... hát ezért döntöttem úgy. ja meg azért mert csak dobozos tejet lehet nálunk kapni, házit nem :( most komolyan, vajon ezek a dobozos tejek láttak már tehenet? :S

2011. máj. 23. 16:59
 5/11 A kérdező kommentje:
Nálunk lehet házi tejet kapni, azt gondoltam. Szerintem mi is 1 év után adunk akkor.
2011. máj. 23. 17:05
 6/11 anonim ***** válasza:

igen, a dobozos tejek nem csak láttak tejet, de tejből is készülnek. nem tudom, ki volt az az állat, aki kitalálta, hogy a bolti tej tejporból van, te baromi nagy kárt okoz vele a hazai tejiparnak, a gazdáknak, akik szállítják és mindenkinek, aki emiatt a a baromság miatt nem vesz bolti tejet.

olvasni, informálódni, utána járni és nem terjeszteni baromságot, ez az én hozzáállásom.

hasznos cikkek pl:

[link]

[link]

egy volt tejipari dolgozó

2011. máj. 23. 17:11
 7/11 anonim ***** válasza:

Én 13 hónapos korában kóstoltattam meg a fiammal a bolti tejet és a házit is. Először csak keveset, mert öcsém baba korában allergiás volt rá...

De a fiamnál szerencsére semmi baj nincs, azóta reggel este nyomja befele a kakaót, imádja a tejbegrízt!

Én úgy gondolom két véglet van tej kérdésben is (mint sok minden másban): az egyik, aki már néhány hónaposan ad (merthogy mi is azon nőttünk föl), a másik meg ez az általad említett 2-3 éves kor előtt ne!

Szerintem ebben is célszerű az arany középutat betartani. Aztán persze mindenki úgy tesz, ahogy jónak látja!

2011. máj. 23. 17:21
 8/11 anonim ***** válasza:

Én egy éves korától adok neki tejet, semmi baja nem volt. persze először hígítottam vízzel, aztán ezt két hét alatt elhagytuk.

Szinte mindenki mást mond, egyébként.

2011. máj. 23. 17:23
 9/11 anonim ***** válasza:
1 éves kortól!!! A gyereknek szükségük van rá a megf. fejlődéshez.
2011. máj. 23. 19:46
 10/11 anonim ***** válasza:

Mi is adtunk 1 éves korától. Jobban mondva a kisasszony levadászta az asztalról az apja tejesbögréjét és felhajtotta :D Úgyhogy onnantól már nem volt kérdés.

Bolti 1,5-ös napi amennyit kíván, nem hígítottam sosem, vagy vizet iszik, vagy tejet és kész.

Nálunk a kakaó megy reggel, déli alváskor sőt vacsi után is néha kikönyörgi :) Anyja lánya

2011. máj. 23. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!