(Bolti) TEJ kérdés: most akkor 1 vagy 2 éves kortól?
Eddig 1 éves kort hallottam, de ma azt mondta a védőnő, hogy 2 éves kor, vagy leghamarabb 1,5 évet meg kell várni.
Ez valami új mizéria? Mint régen a glutént is késleltették, aztán most azt mondják, hogy 4-6 hótól...
Ha nincs tejérzékeny a családban, miért ne kaphatna 1 éves kortól jó minőségű tejet?
Nálunk sem tejérzékenység, sem allergia nincs, gyereknél se, nálunk sem.
13 hónapos korától 1,5%-os bolti tejet (velünk együtt) :)
Most 2,5 éves. 3 hónapos korig anyatej+tápszeres volt, utána tápszeres.
most őszinte leszek, csinálj azt amit akarsz :D
komolyan, nincs két orvos vagy védőnő aki ugyan azt mondaná... marha jó, anyuka meg sakkozza ki mi a jó a gyerekének. egyébként sokan 3 éves kort mondanak csak, hogy ne legyen annyira egyszerű mint ahogy felvázoltad ;)
én 2 éves korig babatejet adok neki, mégpedig azért mert az is tej csak tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal a tejjel ellentétben. mi pesten lakunk, nincs a kertünkben zöldség, gyümölcs és nem is tudom hogy amit a piacon megveszek az idős nénitől azt ő termesztette vagy a tescoból vette... hát ezért döntöttem úgy. ja meg azért mert csak dobozos tejet lehet nálunk kapni, házit nem :( most komolyan, vajon ezek a dobozos tejek láttak már tehenet? :S
igen, a dobozos tejek nem csak láttak tejet, de tejből is készülnek. nem tudom, ki volt az az állat, aki kitalálta, hogy a bolti tej tejporból van, te baromi nagy kárt okoz vele a hazai tejiparnak, a gazdáknak, akik szállítják és mindenkinek, aki emiatt a a baromság miatt nem vesz bolti tejet.
olvasni, informálódni, utána járni és nem terjeszteni baromságot, ez az én hozzáállásom.
hasznos cikkek pl:
egy volt tejipari dolgozó
Én 13 hónapos korában kóstoltattam meg a fiammal a bolti tejet és a házit is. Először csak keveset, mert öcsém baba korában allergiás volt rá...
De a fiamnál szerencsére semmi baj nincs, azóta reggel este nyomja befele a kakaót, imádja a tejbegrízt!
Én úgy gondolom két véglet van tej kérdésben is (mint sok minden másban): az egyik, aki már néhány hónaposan ad (merthogy mi is azon nőttünk föl), a másik meg ez az általad említett 2-3 éves kor előtt ne!
Szerintem ebben is célszerű az arany középutat betartani. Aztán persze mindenki úgy tesz, ahogy jónak látja!
Én egy éves korától adok neki tejet, semmi baja nem volt. persze először hígítottam vízzel, aztán ezt két hét alatt elhagytuk.
Szinte mindenki mást mond, egyébként.
Mi is adtunk 1 éves korától. Jobban mondva a kisasszony levadászta az asztalról az apja tejesbögréjét és felhajtotta :D Úgyhogy onnantól már nem volt kérdés.
Bolti 1,5-ös napi amennyit kíván, nem hígítottam sosem, vagy vizet iszik, vagy tejet és kész.
Nálunk a kakaó megy reggel, déli alváskor sőt vacsi után is néha kikönyörgi :) Anyja lánya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!