Most akkor mi a baja a kislányomnak? Már nem tudom, hogy mitévő legyek. Egy kicsit nagyon hosszú leszek.
Május 4-én megkapta a kislányom a 15 hónapos oltást. Nem volt semmi gond, egy kicsit talán aluszékonyabb volt mint máskor, de ennyi, szerintem ez teljesen belefér. Aztán napokig semmi gond nem volt. Majd 14-én este belázasodott egy kicsit, 37,5 volt, de arra gondoltam, hogy ez még az oltás, a doki néni is mondta, hogy 7-10 nap múlva is jöhet ki mellékhatás, meg egy picit be is taknyosodott. Aztán másnap, vasárnap, elmentünk keresztelőre, mert mi lettünk a keresztszülők, és a keresztelő utáni ebédnél már nem akart enni. Semmit, de semmit. Sőt, egész délelőtt inni is alig ivott. Látszott rajta, hogy egy kicsit bágyadtabb, de arra gondoltunk, hogy a hirtelen meleg egy kicsit megviseli. Aludt egyet Apa ölében, aztán hazajöttünk, itt szépen megette az ebédjét, nem volt gond. Ivott is szépen, majdhogy nem annyit, hogy a délelőtti ivást is bepótolta. Aztán másnap nem volt semmi gond, evett-ivott, jó kedvű volt. Aztán kedden megint nem volt hajlandó enni délben, csak egy kis tápszert. Az uzsonna és a vacsora sem nagyon kellett neki. Láza nem volt, csak enni nem akart. Szerdán elvittem a dokihoz, ő azt mondta, hogy valószínű a kanyaró elleni oltás okozza, mert tiszta hólyagos a torka, de amúgy minden rendben van a gyerekkel, nyugodjak meg. Ja, és borzasztóan fogszik (8foga jön egyszerre).Ha csak tápszert eszik, nem gond, mert fájdalmas a nyelés, hétvége felé valószínű, hogy elmúlik, ezzel utunkra bocsátott. Ja, meg adjak neki c-vitamint, hogy esetleg más betegséget ne nagyon nyaljon be. Csütörtök-pénteken már megint jól evett, nagyon örültem. De aztán eljött a péntek este, 38,8-ra felment a kislányom láza (soha nem volt még ilyen magas neki). Szombaton is bágyadt volt, délelőtt még el is ment, bár akkor 37,1 volt neki, ami délre felment 37.6-ra. enni megint nem akart, csak pár falatot evett. Aztán elaludt. Délután úgy-ahogy eszegetett egy kicsit az ebédjéből, meg egy kis pogácsát evett, és ivott. Vacsorára a tápszert megette. Vasárnap sem volt jobb a helyzet, hőemelkedés, nem eszik, csak iszik, majd délután egy kis ebéd, egy fél kis pogácsa és csak a tápszer este, és 37,7. Ma elmentünk megint a dokihoz, megnézte, azt mondta, hogy még mindig tiszta hólyag a torka, úgyhogy ha megint felmegy a láza 38 fölé, akkor adjak neki antibiotikumot (cedax-ot) írt fel, mert most már nem igazán tudja, hogy ez még mindig az oltás, vagy esetleg összeszedett egy kis herpesz vírust is. De az antibiotikumot tényleg csak akkor adjam, ha 38 fölé megy. Ma sem evett még reggel óta semmit, nem kellett neki semmi.
Nagyon nyugtalanít. Anyósom azzal van, hogy ne foglalkozzak vele, mennyi a láza, adjam az antibiotikumot, mert hogy ez egy nagyon súlyos betegség, és nem szabad játszani, a dokinak nem kockázat, mert nem az ő gyereke. Én magamtól nem mertem adni így, hogy nem lázas, csak hőemelkedése van, az is csak este, mert ma még az sem volt.
Utána olvastam ennek a herpesznek, azt írják, hogy ezen a legtöbb ember átesik, általában tünet nélkül még kisgyerek korban.
Anyukák, akik jártatok már így, ti mit tettetek? Mennyi idő alatt múlt el, kell fertőtleníteni a kis cumit, cumisüveget, poharat, kanalat, stb? Egyáltalán ez tényleg lehet herpesz, vagy még mindig az oltás? Nagyon aggódok. Előre is köszönöm a segítséget, tanácsokat!
Kedves Első!
Teljesen igazad van, köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!