Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem korai ez még egy 3 hónapos...

Nem korai ez még egy 3 hónaposnak?

Figyelt kérdés

Kisfiam 3 hónapos. Ha fekszik és megfogjuk a kezét, felhúzza magát ulésbe. Ha az olunkben tartjuk, folyton feszegeti magát folfele, emelgetei a fejét, a vállait, és amint valaki megfogja a kezét, rogton ulésbe ugrik.

Tudom, hogy még neki nem szabad ulni a gerince miatt, de nem tudom mit csináljak. Volt valakinek hasonló "problémája"? Mit tehetek?

2011. máj. 23. 13:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
hát semmikép se enged neki hogy felüljön bármenyire is akarja, szerintem nagyon korai még és tényleg nem egészséges.
2011. máj. 23. 13:10
 2/12 anonim ***** válasza:

Néha engedd, hogy felhúzza magát kapaszkodva, de ne hagyd, hogy tovább üljön.Lassan fektesd vissza!

Lehet, hogy olyan lesz mint a lányom.7 hónaposan kézenfogva sétáltunk be a dokihoz.Nem erőltettem semmit.

Néhány baba ilyen mozgékony.

2011. máj. 23. 13:11
 3/12 anonim ***** válasza:
Hagyd, hogy "feszegesse" magát, fel is húzhatja magát ülésbe nyugodtan ha az esik jól neki, az a lényeg, hogy ülni ne hagyd! Húzza fel magát ok, utána fektesd vissza és kész.
2011. máj. 23. 13:13
 4/12 anonim ***** válasza:
A lányom 3 hónapos, nem tartja a fejét. Erre a doktornő javasolta, hogy naponta többször húzzam fel ülésbe. Szóval nem hiszem, hogy ártana.
2011. máj. 23. 13:26
 5/12 anonim ***** válasza:

Szerintem sokunknak volt ilyen gondja. Mindkét lányom ilyen volt. Nem is lehetett őket fekve ölben tartani. Vagy ülni vagy állni akartak. Én úgy oldottam meg, hogy az ölembe ültettem, és félig ülő, félig fekvő helyzetben tartottam a derekát és a popsiját, a hátát meg a mellkasomnak, vagy a pocakomnak döntöttem. Az ortopédián is megkérdeztem, azt mondták semmi baja nem lesz tőle. Mellesleg ezt mondták a bébihordóban való ücsörgésről is, mert csak abban maradt meg kicsinek, abban is aludt, mert a babakocsiban üvöltött, hogy nem lát ki.

A nagyom 4 éves, a kicsi 18 hónPOS semmi bajuk.

2011. máj. 23. 13:26
 6/12 anonim ***** válasza:
A mi lányunk i folyton ezt csinálta. Amit magától tud, azt hadd csinálja. Ülhet is időnként (félülőben), ha megtámasztjátok a hátát.
2011. máj. 23. 13:28
 7/12 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok

Nem kitámasztásra gondoltam, hanem mondjuk ölben ülve támasztjátok a hátát. (Mielőtt nekem esne valaki...)

2011. máj. 23. 13:29
 8/12 anonim ***** válasza:

Szia

Nálunk is ez van,9 hetes kora óta ezt csinálja,most 5 hónapos.

Én engedtem,hogy felhúzza magát,de ülni nem hagytam,persze akkor jött az ordítás. :)

Tenni nem tehetsz semmit. :)

2011. máj. 23. 13:32
 9/12 anonim ***** válasza:

Velünk is ez a helyzet, lassan 5 hónaposak vagyunk, ugyan olyan korán kezdte, mint a Te babád. Még nem ül,de nem kell sok hozzá.

Én hagyom, nem mondom, hogy állandóan ültetem, de van olyan, hogy az ölebe ültetem, leülünk a számítógép asztalhoz, fél kézzel fogom és közben pakolászik az asztalon. Imádja!

Tudják ők, hogy mikor és mire érettek, ha nem erőlteted és magától csinálja, akkor visszafogni sem szabad. Bízz benne és hagyd, hogy a saját ütemében fejlődjön.

2011. máj. 23. 13:39
 10/12 anonim ***** válasza:

a kislányom is ezt csinálta, 4 hsóan ha ölebe vetted, akkor ő csak állni volt hajlandó, persze nem magától állt, mert még nem tudott, de fogni kellett a hónalja alatt. máshogy nem volt meg egész egyszerűen. ő még most is zsák bolha típus, amúgy 11 hósan indult el. nem lett semmi baja, mindig vigyáztam, ha olyan pozitúrában volt ami még nem neki való volt, hogy ne ő tartsa magát hanem én őt.

most 2,5 éves.

2011. máj. 23. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!