5 hetes babám eddig váltott mellből szopott 50-60 g-ot, de kb 3-4 az egyik mellem mintha nem termelne tejet, max 10-30 g szopik. Miért történhetett ez, hogyan lehet visszaállítani a normál tejtermelést?
Figyelt kérdés
Eleinte váltott mellből szopott,40-50 grammot alkalmanként/ mell. Az összes tejserkentő módszert kipróbáltam (tea, more milk kapszula, görögszénamag kapsz.,homeopátiás golyó), igény szerint szopatok, utolsó etetés után fejek, mióta ez a probléma előállt, mindig ezzel a mellel kezdem a szoptatást, de max 30 g eszik és elalszik. A másik mellemből 60-70 g szopik hozzá.Rendesen eszem, iszok kb 4-5 l folyadékot és pihenek. Mit tudtok még javasolni??? Egyátalán normális, hogy az egyik mell ennyire leáll? Hogy lesz igy elegendő tejem később??? köszi a segítséget!2011. máj. 22. 19:55
1/3 anonim válasza:
Olyan lehet, hogy az egyik melled kevesebbet termel, általában alakra sem ugyanolyanok, így elképzelhető, hogy eltérő mirigyekkel is rendelkezzen az egyik melled. De a saját tapasztalatom az, hogy a váltott mellből való szoptatás elapasztja a tejet. Így csináltam én is mint te és épp csak megúsztam, hogy teljesen elapadjon a tejcsi. Végül kicsit tápszereznem is kellett, de 11 hónapos és még mindig kap anyatejet, szóval ne ess pánikba:) Utána olvastam akkoriban, megpróbálom összefoglalni a lényeget. A váltott mellből való szoptatás csak rövid ideig alkalmazható a tejhozam fokozására, mert egy idő után a baba csak a könnyen kiszívható cukros előtejet szopizza ki, és nem jut hozzá a zsíros hátsó tejhez. Megszokja ugyanis, hogy ha már nehezebben jön a tejcsi, akkor nem kell dolgoznia a többiért, hanem másik mellre teszik, ahol újra könnyen jön a cukros tejcsi. Így ha valóban csak naponta egyszer fejsz, akkor több szoptatás után is ottmarad a zsíros hátsó tej, ami a tejmirigyek telítődését, napi egyszeri kiürülését és így a tejtermelés csökkenését eredményezi. Szóval elképzelhető, hogy az egyik melledben már kissé leállt a tejtermelés és hiába kezded mindig azzal a szoptatást, a baba csak az előtejet szopizza ki. A tanácsom az, ami nekem is segített, hogy egy ideig próbáld meg minden etetés után teljesen üresre fejni mind a két melledet. Kicsit fárasztó, de nekem többet használt, mint akármilyen tejserkentő. Sok sikert és kitartást.
2/3 A kérdező kommentje:
köszi a választ. Természetesen kipróbálom a minden étkezés utáni fejést, csak az a problémám, hogy szinte semmit sem tudok fejni. Este is max 30 gram jön össze a két mellből.Azért aggaszt, mert korábban megvolt az 50-60 gram is és hirtelen mintha kifogyott volna.Semmit nem csináltam másképp, mint korábban...A minden étkezés utáni fejés miatt csak azért aggódom, mert ha épp megébred korábban, akkor mit fog szopni, ha kifejtem?? köszi
2011. máj. 22. 23:32
3/3 anonim válasza:
Igen, nekem is nehezen ment eleinte a fejés, szerintem még jó vagy a 30 ml-vel, nekem az első fejős napokban pár cseppet sikerült a kézi mellszívóval lefejni. Őszintén szólva sokat kellett maszírozni közben a mellem, meg az utolsó 20-30 ml-t nekem a mellszívóval soha nem sikerült lefejnem, hanem kézzel fejtem le a végét. Interneten sok helyen írják a kézi fejés lépéseit, szerintem olvass utána, esetleg próbáld ki. Ami pedig az aggodalmadat illeti, egy ilyen idős baba már nem biztos, hogy pont az evés időpontjában kel, sőt. Nekem már négy hetesen teljesen kihagyta a délutáni és esti evés közötti alvást és napközben is gyakran ébredt evés idő előtt. Igaz egyáltalán nem volt jó alvó, csak éjszaka aludt szépen. Ja és biztos nem az éhség miatt ébredt, mert mértem mennyit evett. Szóval szerintem ha kifejed minden evés után, akkor inkább nőni fog a tejtermelésed, a gyerek többet tud majd szopizni és lehet ritkábban lesz éhes is. Még egy dolog eszembe jutott, nekem a 6. hét után megjött a havi bajom, és azóta is mindig látom, hogy amikor épp megjönni készül, akkor kevesebb tejem van. Aztán amikor megjön, akkor újra visszaáll a tejmennyiség. Nem lehet, hogy nálad is ez okozza a csökkenést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!