Kúszni is váltott kéz -váltott lábbal kell a babáknak?
Figyelt kérdés
Tegnap láttam a Babavilágot, és abban nyilatkozta egy gyógypedagógus anyuka,hogy a kisfia milyen ügyesen kúszik így. Hát a lányom már több,mint egy hónapja kúszik de általában nem így csinálja, a két kezét előre rakja és úgy löki magát a lábaival. Ez így nem jó???2011. máj. 22. 18:27
1/6 anonim válasza:
Az én kisfiam úgy kúszik,hogy a bal kezével húzza magát a jobbot meg teszi mindig előre.A lábával meg csak néha löki magát.
2/6 anonim válasza:
az én babám sem pedig egy hónapja mászik. nem is kúszott! az a baba mindent jól csinált, útálom az ilyen példát, mert sokan most aggódnak, hogy az ő babija nem jól csinálja. de hidd el nagyon jól csinálja. attól is függ min, szőnyegen, parkettán...
3/6 anonim válasza:
az lemaradt, hogy szőnyegünk van azért nem kúszik, nem tud csúszni rajta. 2. voltam
4/6 anonim válasza:
Szia! Az én lányom is így kúszik mint a Te kislányod. 2 kezét előre teszi és úgy húzza magát, közben a 2 lábát is húzza fel egyszerre és löki. Szerintem így is jó. De az kisebb "baj" ha nem kúszik rendesen, mint ha nem mászna. A mászás sokkal fontosabb. De vannak olyan babák akik se nem kúsznak se nem másznak hanem felállnak és elindulnak. Én ilyen voltam kicsinek, és 10 hósan már mentem.
5/6 anonim válasza:
Kisfiam is úgy kúszott (5 hónapos korától kezdve), hogy a két kezét egyszerre rakta előre, majd a lábaival kicsit kotort magán előre - nagyon fura volt. Aztán 8 hónapos korában teljesen normál módon elkezdett mászni, váltott kéz, váltott láb módszerrel. 1 éves korában indult el. Most 20 hónapos lesz, iszonyat sokat beszél, több száz szavas szókincse van, kezdi mondatokba rakni, szóval egyelőre nem látom semmi hátrányát a dolognak - szerintem nem is fogom később sem.
6/6 anonim válasza:
Az enyém úgy kúszott mint egy kis kommandós,csak az egyik kezét tette maga alá,a másikkal lökte magát,kicsit féloldalasan:-)Mivel jártunk gyógytornára,látta a gyógytornász,nem mondta hogy rosszul csinálja.Amúgy utána elkezdett teljesen szabályosan mászni.Ne aggódj emiatt,a mászást már rendesen fogja csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!