Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kúszni is váltott kéz -váltott...

Kúszni is váltott kéz -váltott lábbal kell a babáknak?

Figyelt kérdés
Tegnap láttam a Babavilágot, és abban nyilatkozta egy gyógypedagógus anyuka,hogy a kisfia milyen ügyesen kúszik így. Hát a lányom már több,mint egy hónapja kúszik de általában nem így csinálja, a két kezét előre rakja és úgy löki magát a lábaival. Ez így nem jó???
2011. máj. 22. 18:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam úgy kúszik,hogy a bal kezével húzza magát a jobbot meg teszi mindig előre.A lábával meg csak néha löki magát.
2011. máj. 22. 18:38
 2/6 anonim ***** válasza:
az én babám sem pedig egy hónapja mászik. nem is kúszott! az a baba mindent jól csinált, útálom az ilyen példát, mert sokan most aggódnak, hogy az ő babija nem jól csinálja. de hidd el nagyon jól csinálja. attól is függ min, szőnyegen, parkettán...
2011. máj. 22. 19:01
 3/6 anonim ***** válasza:
az lemaradt, hogy szőnyegünk van azért nem kúszik, nem tud csúszni rajta. 2. voltam
2011. máj. 22. 19:02
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia! Az én lányom is így kúszik mint a Te kislányod. 2 kezét előre teszi és úgy húzza magát, közben a 2 lábát is húzza fel egyszerre és löki. Szerintem így is jó. De az kisebb "baj" ha nem kúszik rendesen, mint ha nem mászna. A mászás sokkal fontosabb. De vannak olyan babák akik se nem kúsznak se nem másznak hanem felállnak és elindulnak. Én ilyen voltam kicsinek, és 10 hósan már mentem.
2011. máj. 22. 19:20
 5/6 anonim ***** válasza:
Kisfiam is úgy kúszott (5 hónapos korától kezdve), hogy a két kezét egyszerre rakta előre, majd a lábaival kicsit kotort magán előre - nagyon fura volt. Aztán 8 hónapos korában teljesen normál módon elkezdett mászni, váltott kéz, váltott láb módszerrel. 1 éves korában indult el. Most 20 hónapos lesz, iszonyat sokat beszél, több száz szavas szókincse van, kezdi mondatokba rakni, szóval egyelőre nem látom semmi hátrányát a dolognak - szerintem nem is fogom később sem.
2011. máj. 22. 21:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Az enyém úgy kúszott mint egy kis kommandós,csak az egyik kezét tette maga alá,a másikkal lökte magát,kicsit féloldalasan:-)Mivel jártunk gyógytornára,látta a gyógytornász,nem mondta hogy rosszul csinálja.Amúgy utána elkezdett teljesen szabályosan mászni.Ne aggódj emiatt,a mászást már rendesen fogja csinálni.
2011. máj. 22. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!