Hogyan altassuk az ujszülötteket? Háton vagy oldalt?
Most az az aktuális divat, hogy háton jó. Én úgy voltam vele, úgy fektetem, ahogyan Ő szeret lenni.
Az én kislányom háton szeret aludni és magától oldalra fordul néha.
Egy 10 napos kislány anyukája
Mint ahogy az elöttem szóló is mondta, mindenki a háton alvást javasolja.
De szerintem a gyerek úgyis eldönti mi jó neki. A lányom pl.csak hason aludt,ha hátra raktam sírt. A fiam meg újszülöttnek oldalt,de 1-2hós korára átszokott a háton alvásra és hason egyáltalán nem alszik.
A doktornőnk azt mondta a hasonalvás a legjobb a mozgásfejlődéshez és az oldalt a legrosszabb. Lehet benne valami,mert a lányom sokkal hamarabb csinált mindent mint a fiam. Pl.:fordulás,kúszás...
A bölcsőhalál megelőzése céljából javasolják a háton alvást. Ugyanis a bölcsőhalálban meghalt csecsemők 80%-át hason fekve találták.
Azt tartják a legbiztonságosabbnak, ha közvetlenül evés után oldalra teszed le (mert háton ugye visszafolyik és veszélyes lehet a büfi), aztán hátra fordítod.
De ezt a babák nem tudják :) Az én fiam is hason szeretett aludni, bár hozzá kell tenni én ezt csak légzésfigyelő használata mellett tartom biztonságosnak (sokan összekeverik: a légzésfigyelő nem egyenlő a babaőrzővel!).
Az előttem szólónak: Írj ki új kérdést, ne itt tedd fel!
Szerintem hanyatt elég kényelmes a babáknak, oldalt nem is tudom,hogy marad meg egy újszülött. Bár lehet, hogy amelyik úgy szeret lenni, az úgy marad. Én a fiamat az első két hónapban hanyatt fektettem, aztán most, hogy már majdnem négy hónapos, azt a szokást vette fel, hogy nappal oldalt fekve alszik, úgy, hogy a paplannal kicsit megtámasztom, de éjjel hanyatt alszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!