Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 hónapos fiam nyaka + combhaj...

2 hónapos fiam nyaka + combhajlata bepálott. Mit használjak?

Figyelt kérdés
2011. máj. 20. 14:52
 1/9 anonim ***** válasza:
Nivea hintőport, az a legjobb ilyenre, még gyulladáscsökkentő összetevőt is tartalmaz, ezért ajánlotta egy kozmetikus ismerős.
2011. máj. 20. 14:54
 2/9 nittababy ***** válasza:
Sudocrem én ezt használom és nagyon segít nekem nincs is azóta semmi gond sőt egy jó darabig elmúlik teljesen tőle egy pár hónapig nem is használom
2011. máj. 20. 15:04
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Sudo van itthon. Akkor is jó, ha a felső hámréteg picit már lejött? Mikor múlik el? Hányszor kenjem naponta?
2011. máj. 20. 15:06
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én nem kenném! Meleg van, a krém meg nem szívódik fel annyira. Nálunk csak a gyógyszertári hintőport ajánlotta a gyermekorvos. És bevált! Még most is hintőporozzuk minden fürdetés után a nyakát(10 hónapos).

Szóval én bizony semmiféle kencét nem tennék rá, de nektek lehet, hogy jó.

2011. máj. 20. 16:35
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekünk is volt ilyen el is vittem orvoshoz vele. Első gyerek persze teljesen kétségbe estem. Nem jó rá a hintő por hiszen nekünk pont attól lett olyan. Nyári baba a lányom tavaly júliusban és augusztusban biztos emlékeztek milyen meleg volt. A hintőpor össze csomósodott a nyakánál és a hónaljánál és nagyon csúnya lett. Nem is javasolták a hintőport, Betadinnal kellett mosogatni, és utána vékonyan!!! bekeni Bactroban kenőccsel ez antibiotikumot tartalmaz és sajnos vény köteles, de jobban járnál ha Te is elvinnéd orvoshoz, mert mint írtad a felső hámréteg is sérült úgy látod és ez biztos nagyon tud fájni...
2011. máj. 20. 17:46
 6/9 anonim ***** válasza:
Mi gyógyszertári hintőport használunk,ami a kezdő csomagban volt.Az án babám elég dundi,és a hurkáknál előfordúlt hogy kirepedezett.Én úgy tudom ,hogy betadint nem szabad használni a jód tartalma miatt.
2011. máj. 20. 21:39
 7/9 anonim ***** válasza:
Lehet úgy tudod és lehet nem szabad de nekem orvos írta fel, gondolom nem azért mert ő nem tudja jól! De ezt le is írtam előbb...
2011. máj. 20. 21:50
 8/9 anonim ***** válasza:

Gyermekeken a lehető legkisebb adagban, a legrövidebb ideig alkalmazandó.

Terhesség és szoptatás ideje alatt a povidon-jód használata csak a legindokoltabb esetben történjen és a lehető legkisebb mennyiségben, mivel a felszívódott jodid-ion átjut a placentán, és az anyatejbe is kiválasztódik. A povidon-jód az anyatejben nagyobb koncentrációban jelenik meg, mint a szérumban. Használata az embrió vagy az újszülött átmeneti hypothyreosisát okozhatja. Szükség lehet a gyermek pajzsmirigyfunkciójának ellenőrzésére. A gyermekek megóvandók a szer szájba kerülésétől, ill. lenyelésétől.

2011. máj. 21. 20:55
 9/9 A kérdező kommentje:
Tegnap elkezdtem Sodocremmel kenni. Meglátjuk...
2011. máj. 21. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!