Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Torokgyulladásra mindig...

Torokgyulladásra mindig antibiotikumot irnak fel?

Figyelt kérdés
kisfiam 10hónapos lesz,de már kb a 7-8 antibiotikumot szedett eddig összesen.Mindig torokgyulladása van ha beteg,és mindig antibiotikumot ir fel neki a doki....félek nehogy immunis legyen rá,persze nem mindig ugyanazt irja fel,de tényleg csak antibiotikummal lehet gyógyitani a torokgyulladást?
2011. máj. 19. 10:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Az én fiam 14 hónapos és már 4x volt torokgyulladása, de mondta a doktornőm, hogy vírusos és nem bakteriális, így nem ír fel antibiotikumot. Helyette 3x 2,5 ml Panadol babyt kellett adnom, hogy tudjon enni és 10 csepp Cebiont (C-vitamin). Persze 1x volt, hogy az ügyeletre mentem vele és a doki egyből antibiotikumot írt. Én nem adtam be, hanem másnap elmentem a saját dokimhoz és akkor is azt mondta vírusos, tehát az előzőekben leírt gyógyszereket kellett adnom. Szóval erről ennyit. Van olyan doki aki mindenre antib. írt, holott nem is bakteriális fertőzés.
2011. máj. 19. 12:13
 12/14 anonim ***** válasza:

szia

20,5 hónapos a fiam,most ötödjére van hörghurutja 11 hónapos kora óta,de még most kapott először antibiotikumot.De most is csak azért,mert lassan két hete kínlódik vele.a mi dokink antibiotikum ellenes,csak végszükségben ad.Amúgy a normafloreban van a legkevesebb flóra,a laktív sokkal jobb.de csak a kúra után add neki,addig felesleges,mert az antibiotikum azt is kiöli.

2011. máj. 19. 12:41
 13/14 anonim ***** válasza:
Fiamnak 3* volt már(21 hónapos, 10 hónaposan először), és mindig antibiotikumot írt fel neki a doki.Ilyenkor egy hétig nem eszik a torka miatt, lázas, és a gyógyszertől szépen meggyógyul.
2011. máj. 19. 13:55
 14/14 A kérdező kommentje:
köszi nektek.Neki az evéssel szerencsére nincs gond,ha beteg ha nem,akármennyit enne...
2011. máj. 19. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!