Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 szobás lakásba 2 gyerek?

2 szobás lakásba 2 gyerek?

Figyelt kérdés
Szerintetek menni fog? Egy 6 hónapos kisfiunk van. Szeretnénk majd neki kistestvért, de nagyon úgy gondoljuk hogy mi innen nagyobba már nem költözünk. Inkább ha sikerül félrerakni, akkor a gyerekeknek gyűjtenénk későbbi lakásügyletre. Viszont egy szobában elfér a két gyerek? Úgy értem később is? Én egyke vagyok, így nálunk ilyen probléma nem volt. Ha mondjuk lány lenne és még 16 évesen is egy szobában lennének az elég kellemetlen lenne nem? Vagy azért ez kibírható? Van valakinek ilyen tapasztalata a gyerekeiről, esetleg gyermek/fiatal éveiből? Ti hányan laktok együtt és milyen "beosztásban"? Egyedül emiatt gondolkodom a második babán.
2011. máj. 18. 11:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mostanában több ilyen kérdést olvastam. Nem értem miért lenne gond. Mi is 1,5 szobába élünk jön a tesó is:-) Szerintem ellesznek, mint a befőt:-)Hiszen nekik ez lesz a megszokott, és nem fognak azon pörögni, hogy miért így van. Mi 3-an voltunk tesók a nővéremmel voltam 1 szobába mindig:-) Soha nem volt furcsa és nem kérdőjeleztem meg, hogy miért nincs szobám? Szerintem ne aggódj és helyes, hogy inkább a gyerekeiteknek alapoztok jövőt.
2011. máj. 18. 12:06
 2/11 anonim ***** válasza:
Nekünk is közös szobánk volt a testvéremmel, és nem volt semmi gond. Egyik ismerősömnél 3 gyerek van, és megtehetnék, hogy minden gyereknek külön szobája legyen, mégis egy szobában akarnak mind lenni, mert jobb nekik együtt. Szerintem ez csak megszokás kérdése. Szerintem vállalj nyugodtan még egyet, később se lesz gond, nálunk sem volt.:)
2011. máj. 18. 12:08
 3/11 anonim ***** válasza:
Még ha külön neműek lesznek is, vagy később kamaszként igényelnék a saját kuckót, azért megoldható az is. Pl galériás ágy körbefüggönyözve, vagy valami parapetfal, esetleg térelválasztó polc... szóval kivitelezhető a privát szféra.
2011. máj. 18. 12:10
 4/11 anonim ***** válasza:

Nyugodtan vágjatok bele, menni fog! Mi is hárman voltunk egy szobában a testvéreimmel, abszolút kibírható volt. Olyannyira, hogy amikor felnőttünk, egy lakásba költöztünk, pedig mehetet volna mindenki a barátaival, vagy kollégiumba, stb.

A gyerekeknek is jobb, ha többen vannak, rengeteg mindent kiskorukban elsajátítanak a társas kapcsolatokról, amit egy egykének felnőttként kell. Na meg hát ott van a testvér, akire mindig számíthat...

Aztán meg ki tudja, mi lesz tíz év múlva? Lehet, hogy akkorra már tízszobás luxusházatok lesz medencével, meg ami kell.

És még egy, ezt már sokszor leírtam: nehogy már a lakás határozza meg, hogy lesz-e gyereked!

2011. máj. 18. 12:11
 5/11 anonim ***** válasza:
Hát én utáltam a húgommal egy szobában lakni. Alig vártam hogy végre eljöhessek otthonról. Folyton veszekedtünk ilyeneken, hogy ha egyikünk előbb akart aludni, de a másik még olvasott/gépezett volna és ezzel zavartuk egymást.. meg ha nem pakolt össze, mindig rendetlenség volt az ő részén, az engem nagyon zavar, a rendetlenség, de utána pakolni meg nem fogok... Meg amikor felhozta a barátait, 4-5öt egyszerre, én meg nyugalmat akartam, azok meg ott hangoskodtak. Szóval nekem nagyon rossz volt ott egy szobában.
2011. máj. 18. 12:12
 6/11 anonim ***** válasza:
Nekünk több szobánk van, a kistestvér mégis beköltözik majd a 2 éves fiamhoz! Szerintem ez előnyükre válik majd, jobban fognak kötődni egymáshoz! Gondold csak el micsoda kis terveket fognak szövögetni esténként, igazi kis csapatot fognak alkotni! :)
2011. máj. 18. 12:12
 7/11 anonim ***** válasza:

ha nem akartok akkor nem kell

eléggé sokáig nem lesz gondod ezzel ha meg igen és a szoba is megengedi akkor gipszkartonnal oszt ketté

mi is 2 szobásban lakunk 20 és 22 nm a két szoba az egyikben a gyerekek : 9(lány)és 6,5(fiú) évesek

a másikban én a párom és a 4 hónapos lányka ez a nappali is

úgy osztottam meg a szobát a gyerekeknek h mind a kettőnek legyen saját kuckója ahova el tudd bújna ha akar (emeletes ágy) és a tanulás is külön asztalnál lesz ősztől

a másik szobában van egy gipszkarton és üvegtégla fal ami mögött van az ágyunk a baba jelenleg még mellettem alszik majd ha nagyobb lesz akkor ö is költözik a gyerekszobába :-)

bár igaz h mi majd nagyobb szeretnénk költözni 1-2 év múlva

2011. máj. 18. 12:15
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekünk két szobás kicsi lakás van,és utálom.Van egy két évesem,és egy 8 hónaposom.Én alszom a két évessel a hálóban,a kicsi az apával a nappaliban.Nem aludtam a férjemmel egy éve lasssan:-( Minden kis pisszenáés áthallatszik,nincsen helyünk,egymást keltik a gyerekek.
2011. máj. 18. 12:37
 9/11 anonim ***** válasza:

Nekem öcsém volt, de világ életemben utáltam vele egy szobában lakni. Nem a tesómat utáltam, hanem hogy egy szobán kell osztoznunk. A testvéri kötődés nem ezen múlik szerintem. Még kiskorban csak hagyján, na de már később, amikor barátok jönnek vagy egy kis privát szférára van szükség szerintem nagyon kellemetlen is lehet az egy szobában lakás, pláne külön nemű gyerekeknél. 16 évesen meg aztán különösen...

Persze mások vagyunk, de nekem eszem ágában nem lenne így még egy gyereket vállalni, ne haragudj. Elférni persze elfér, nem is arról van szó, de ha a gyerek igényeit és érdekeit nézed, szerintem más a helyzet.

Mindenképpen csak akkor vágnék bele, ha tényleg megoldható mondjuk az, hogy az egyik szobából kettőt csináljatok, mert galéria vagy térelválasztó ide vagy oda, az nem megoldás nagyobb korban szerintem.

2011. máj. 18. 13:01
 10/11 anonim ***** válasza:
1+félszobás ház, plusz egy nappalink van, a nagyobb szobából nyílik a picike hálófülke. Mi itt a piciben alszunk, a 3 éves és a 3 hetes fiaim a nagyobb szobában. Nem keltik fel egymást. A nagy a pici születéséig éjjel legalább 1x ébredt, mióta megvan a picúr, végigalussza az éjszakát. A nappaliban vagyunk a naggyal napközben, ha épp elaludt a pici, ha már alszik régóta akkor bemegyünk simán játszani, erre se kel fel. A nappaliban kinyitható kanapé van, szóval apával is megoldjuk majd, a 6 hetes tilalom után :P
2011. máj. 18. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!