Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Férjem rászoktatta a fiunkat...

Férjem rászoktatta a fiunkat a szörpre és a gyümölcslére, a vizet már meg sem akarja inni, mit csináljak?

Figyelt kérdés
1,5 éves a kisfiam, eddig csak vizet ivott, illetve napi 1x kapott gyümölcslevet is, tehát nem volt tőle eltiltva. Az utóbbi időben kezdte észrevenni, hogy az apja mindig valami érdekeset iszik, hát persze hogy kért belőle. Hiába mondtam, hogy ne adjon neki mindig, meg ne sokat, most már ott tartunk, hogy minden étkezéskor ordít a fiam, hogy inni kér, amit a férjem nem bír hallgatni, ezért teletölti a csőrösét valami édes löttyel (sokszor szénsavassal). Most lett elegem, amikor reggel óta csak vízzel kínáltam, és inkább nem ivott egy kortyot sem, pedig délelőtt evett sós kukacot is, aztán ebédelt, tehát biztos szomjas volt, de azért sem. A megoldás az lenne, hogy ne legyen itthon ilyesmi, de ezt nem lehet, mert a férjem nem issza meg a vizet, tehát állandóan ki van téve az asztalra a szörp meg a gyümölcslé, így elkerülhetetlen, hogy lássa, ahogy az apja issza. Mit tennétek a helyemben?
2011. máj. 18. 11:49
 1/9 anonim ***** válasza:
71%
Amíg az apjától ezt látja, addig ő se fog mást inni. Ha apuka nem iszik vizet, nem lehet elvárni a gyerektől se. Nálunk is mindig van szörp itthon, de mi nagyon ritkán isszuk, így a gyerekek is nagyon ritkán kérik.
2011. máj. 18. 11:51
 2/9 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
100%

Az apuka a kulcs. Ha ő nem érti meg, akkor bukta. Mutass neki képeket, cikkeket a netről, pl. a túlzott cukorfogyasztás veszélyeiről - elhízás, cukorbetegség, stb.

Egy köztes megoldás: jön a nyár, sok finom gyümölcs, ne vegyétek ezeket az agyoncukrozott dobozos löttyöket (a light se jobb, sőt) hanem csináljatok ti gyümölcsleveket.

Én pl. kinyomok narancsot, a levét beleöntöm a turmixba, bele banánt (ez édesíti), plusz ami van otthon. Fagyasztott áfpnya (alig kell bele, egy zacskó sokáig elég), kiwi, bármi. Ez legalább egészséges.

2011. máj. 18. 11:57
 3/9 anonim ***** válasza:
Kisfiam 15 honapos es en ugy adom neki a gyumolcslevet, hogy felel viz es felel gyumolcsle. Nagyon szereti az almalevet vizzel. Szoktam neki kifacsarni friss narancslevet reggel es ezt osszekeverm ugy, hogy fele narancsle es fele viz. Igy meg egeszseges is es vizet is iszik. Probald meg neki kicsit vizesebbre csinalni. Mondjuk a cukros szorpos cuccot tenleg mellozni kene. :( Neha nem art, ezzel nincs semmi gond de azert minden nap szerintem is sok. A gyumolcslet ha vizzel kevered az szerintem jo. A kerdes, hogy igy elfogadja-e?
2011. máj. 18. 11:59
 4/9 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
Egyébként pont ezért nem tartok otthon kólát. Én időnként meginnám, a nagyobb gyerek utálja, de a kicsi szereti. Ha állandóan lenne otthon, akkor folyton ezért kuncsorogna (így csak néha kap pl. bulikban). Azt meg nehéz elmagyarázni, hogy egészségtelen, de én meg vedelem az orra előtt. A férjed a felnőtt, neki kéne ezt megértenie és a gyerek érdekét szem előtt tartania.
2011. máj. 18. 12:02
 5/9 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy az apuka a kulcs, annyiszor próbáltam vele már megértetni, hogy ez nem egészséges, de nem érti meg. De ugyanígy van például az édességgel is, ha néha nyafizik a fiam, hogy nem akarja megenni az ebédet/vacsorát, mindig mondja a férjem, hogy hát adjak neki kekszet, az is egészséges, egye amit szeret:(

Igen, a vízzel higítással próbálkozom, de sokszor észreveszi és akkor már nem issza.

2011. máj. 18. 12:12
 6/9 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:

Nehéz eset... mármint a férjed.

Talán az orra alá lehetne nyomni hogy mi minden vacak van ezekben a kekszekben... vagy a gyerekorvossal beszélni, és ráuszítani a férjedre.

2011. máj. 18. 12:23
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi baj sincs a szörppel, a gyerekek szeretik az édeset, te is azt ittad, én is, semmi bajunk! nem egészséges... sajnos már az utcára kimenni sem egészséges, benzingőz, szénmonoxid, sorolhatnám, ehhez képest egy kis cukor vagy keksz miatti "pörgés" túlzás.... szerintem... A sok hormonkezelt hús, zöldség amit elkerülni nem tudunk, a tejtermékek tápértékéről már nem is beszélve... minden-minden egészségtelen, egy kis cukros gyümölcslétől tényleg ne óvd annyira azt a gyereket! Mondjuk a szénsavast azonnal tiltsd meg a férjednek, na attól egész komoly gyomorbaja lesz!!!!
2011. máj. 18. 13:35
 8/9 anonim ***** válasza:
próbáld meg egyre jobban vízzel felhigítani, remélem sikerül visszaterelni!
2011. máj. 18. 21:14
 9/9 anonim ***** válasza:
Én meg simán nem adnék neki. Majd ha elég szomjas lesz, megissza a vizet is! Hja, könnyen beszélek, mert ilyen problémánk egyrészt nincs, mi vizet iszunk, meg nem anyuka vagyok, hanem apuka. Az előző válaszoló férje..
2011. máj. 19. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!