Férjem rászoktatta a fiunkat a szörpre és a gyümölcslére, a vizet már meg sem akarja inni, mit csináljak?
Az apuka a kulcs. Ha ő nem érti meg, akkor bukta. Mutass neki képeket, cikkeket a netről, pl. a túlzott cukorfogyasztás veszélyeiről - elhízás, cukorbetegség, stb.
Egy köztes megoldás: jön a nyár, sok finom gyümölcs, ne vegyétek ezeket az agyoncukrozott dobozos löttyöket (a light se jobb, sőt) hanem csináljatok ti gyümölcsleveket.
Én pl. kinyomok narancsot, a levét beleöntöm a turmixba, bele banánt (ez édesíti), plusz ami van otthon. Fagyasztott áfpnya (alig kell bele, egy zacskó sokáig elég), kiwi, bármi. Ez legalább egészséges.
Tudom, hogy az apuka a kulcs, annyiszor próbáltam vele már megértetni, hogy ez nem egészséges, de nem érti meg. De ugyanígy van például az édességgel is, ha néha nyafizik a fiam, hogy nem akarja megenni az ebédet/vacsorát, mindig mondja a férjem, hogy hát adjak neki kekszet, az is egészséges, egye amit szeret:(
Igen, a vízzel higítással próbálkozom, de sokszor észreveszi és akkor már nem issza.
Nehéz eset... mármint a férjed.
Talán az orra alá lehetne nyomni hogy mi minden vacak van ezekben a kekszekben... vagy a gyerekorvossal beszélni, és ráuszítani a férjedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!