Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Koszmó, vagy csak szárazság?

Koszmó, vagy csak szárazság?

Figyelt kérdés
Kislányomnak elég sűrű a haja, így nehéz jól megnézni. De olyan a fejbőre, mintha ki lenne száradva. Nem sárga, meg nem zsíros. Inkább olyan, mintha korpás lenne. Lehet kezdődő koszmó, vagy csak mondjuk ki van száradva? Utóbbit mivel tudom kezelni?
2011. máj. 18. 11:43
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem koszmó.Mennyi idős?
2011. máj. 18. 11:52
 2/9 A kérdező kommentje:
3 hónapos
2011. máj. 18. 11:53
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha kiszáradt a fejbőre (nekem is szokott ősszel és tavasszal), akkor hogyha Dove sampont veszel rá (száraz fejbőrre valót) 2-3 hajmosás után rendbejön a fejbőr. Amennyiben nem javul, kérdezd meg a gyerekorvos tanácsát is.
2011. máj. 18. 11:55
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Előző voltam, ha olyan kicsike akkor koszmó szerintem is. 3 hónaposan olyan sűrű a haja, hogy nehéz megnézni? Jó neki. :)
2011. máj. 18. 11:56
 5/9 A kérdező kommentje:

Igen, elég durva hajszerkezettel rendelkezik. :)

Jövő héten megyünk tanácsadásra, szerintem addig veszek neki koszmó elleni sampont, hátha.

2011. máj. 18. 11:57
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

koszmó ellen nem kell sampon

hanem olajozd be a fejbőrét és húzz rá egy sapit és hagy rajta legalább 3 órát utána simán most meg meleg vízzel és babasamponnal

ha nem olyan durva akkor elég egy ilyen kezelés is és eltűnik

felesleges vegyszeres samponokkal mosni nem lesz hatásos :-)

2011. máj. 18. 12:03
 7/9 A kérdező kommentje:
Oké, köszi! Mindenképpen kipróbálom. Bár a haja miatt nem lesz egyszerű mutatvány, de majd ketten csináljuk a férjemmel. :)
2011. máj. 18. 12:09
 8/9 anonim ***** válasza:

Mi a koszmót úgy tüntettük el,hogy fürcsinél a haját samponoztam le először.Jó sokáig pancsoltunk,úgy 20-30 percig.Utána a babafésűvel elkezdtem neki kifésülni a vizes hajából a koszmót.Könnyen kijött,bár nem volt durva és a kisfiamnak kevéske haja van.Leöblítettem és azóta szép a bőre.

első voltam

2011. máj. 18. 12:51
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Én sem vettem soha a babámnak koszmó ellen sampont, hanem olajoztam hajmosás előtt (olajozás, rá sapi min., negyed órát, jól átfésülni, és jöhet a hajmosás).Utána pedig arra ügyeltem, hogy minden reggel és este, jól megfésültem a fejbőrét.Azóta nem jön elő.

A múltkor ajánlották nekem, hogy mosakodókrémmel mossam neki a haját, hogy ne legyen száraz a fejbőre.Lehet, hogy hatásos ha csak azt használ az ember, dehogy mi hogy megkínlódtunk a lemosásával, az embertelen.

2011. máj. 18. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!