Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem lesz baj, ha nem adok...

Nem lesz baj, ha nem adok több Konakion-t?

Figyelt kérdés
15 hetes, csak anyatejes a babám, de amint betölti a 4 hót kezdem az almalével a hozzátáplálást. Eddig a kórházban, majd 1 hetesen végül havonta 1x kapta a Konakiont. Szörnyű íze van 1-2 napig szarul is van tőle : bukik+fáj a pocakja :( 1ampullát eltörtem ezért most nincs több (5volt a dobozban)Szerintetek kell még feliratnom, vagy mivel hamarosan mellétáplálok már nem fontos?
2011. máj. 16. 14:01
 1/10 anonim ***** válasza:
Én felíratnám,biztos ami biztos.Ha jól emlékszem potom ára volt.Tedd bele lefejt tejbe v tápszerbe és meg sem érzi az ízét.
2011. máj. 16. 14:05
 2/10 anonim ***** válasza:
Ja bocs,nem figyeltem h csak anyatejes,akkor csak lefejt tejbe rakd és itasd meg pohárkából.
2011. máj. 16. 14:06
 3/10 anonim ***** válasza:
Én mindenképpen megkérdezném az orvost,hisz mi nem vagyunk orvosok!
2011. máj. 16. 14:18
 4/10 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta a dokim, hogy az első 5-öt hetente kell adni, ha elfogy, nem muszáj íratni újra.
2011. máj. 16. 17:11
 5/10 anonim ***** válasza:
Én havonta adtam 1ampullát.Mikor tápszeres lett onnantól nem kapja,akkor 6hós volt. Szerintem azért a dokit kérdezd meg.
2011. máj. 16. 19:59
 6/10 anonim ***** válasza:
A Konakion-K vitamin addig kell,amíg csak anyatejet kap,azért,mert az anyatejben nincs és a véralvadáshoz szűksége van rá a babának.Havonta 1 ampulla kell/vki heti 1-et írt,úristen!/Feltétlen kérdezd meg az orvosod,hogy az almalé adása után kell-e adnod még.Nekem azt mondta,mivel az enyém csak anyatejes,hogy 6 hónapos kora után akkor sem kell már,ha még nem táplálok hozzá.De a tiéd még olyan kicsi!
2011. máj. 16. 20:13
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Megkérdem akkor majd a héten a dokit. Annyi féleképp szedetik ezt a Konakion-t... ahány ember, szinte annyi féle válasz :( Vki azt mondja h addig kell amíg az anyatej mennyisége több mint a táp v "szilárd" étel, a védőnőm szerint 6 hóig mindenképp. Eü-s ismerősöm szerint ha már elkezdek mellétáplálni elhagyhatom, hisz még az orvosok sem értenek egyet az adagolásban. Pár éve még hetente kellett adni, aztán kiderült h ez sok bevezették 2hetente, még az is sok volt így lett havonta. Annyi mindennel tömjük ezeket a babukat nem szeretném túladagolni se, pláne h ilyen rosszul tűri :( Kíváncsi voltam h a többség mi mellett teszi le a voksát. Köszönet minden válaszadónak!
2011. máj. 16. 21:44
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem akarok kötözködni,de mit jelent a pár éve?Mert én 10 éve szültem a nagyot és akkor is havonta kellett adni,azóta sok" babánk "született,mindenkinek havonta kellett,nem hetente.
2011. máj. 17. 09:16
 9/10 A kérdező kommentje:
Az ismerősöm épp 10 éve végzett, ők akkor még úgy tanulták h heti 1, pár évig még ez volt a gyakorlat. De pl unokaöcsém 6 éves ő is havonta kapta, a barátnőm kislánya 5 neki meg hetente mondta az orvos...
2011. máj. 17. 10:20
 10/10 A kérdező kommentje:

böngészés közben ezt találtam(1 védőnő válaszolt):

Kedves ...! Nagyon jó a kérdése és jogos. Azonban azt tudnia kell, hogy hivatalos állásfoglalás szerint mindkét esetben helyesen jár el. Ennek indoklása a következő: Az Országos Csecsemő- és Gyermekegészségügyi Intézet 43. számú Módszertani levele szerint (1990-ben adták ki és nincs megadott hatálya), a K-vitamin profilaxist (megelőzést, adagolást) heti egyszer 2 mg adagban javasolja a kizárólag szoptatott csecsemőknek. Ez azt jelenti, hogy az adásának ideje (az, hogy hány hónapos korig korig kell adni) attól függ, hogy egycsecsemő meddig szopizik kizárólagosan, azaz az Anyatejen kívül nem kap semmi gyümölcs -zöldségfélét. Azt javasoljuk, hogy lehetőleg 6 hónapos korig a csecsemők csak Anyatejet kapjanak. Ha ez valóban így van, akkonyi ideig kell , hogy K-vitamint kapjanak. Ha azonban már (3)4 hónapos kortól már gyümölcsöt is bevezetünk a kicsinél, akkor nincs szükség az adására, mert ezzel együtt a vitamin is bejut a szervezetébe. 2008-ban azonban a Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégium nevében kiadott Gyermekgyógyászati Útmutató K-vitamin -profilaxis fejezete a szülés után adott 2 mg K-vitamin után egy hét múlva 2 mg-ot, majd havonta 2 mg-ot javasol. Ugyanígy szól a forgalomban lévő "Konakion MM Paediatric 2mg" gyógyszer leírásában is. Így a két hivatalos érvényben lévő irányelv között ellentmondás van!!! ÁLLÁSFOGLALÁS: A Módszerteni levelet és a Útmutatót kiadó szerv is egyetért abban, hogy a 2008-ban kiadott Útmutató ajánlása a követendő a hazai gyakorlatban!!!!!!!!!! Azok, akik az állásfoglalást megelőzően a Módszertani levélben leírtakat követték, természetesen nem követtek el hibát. Remélem sikerült megválaszolnom a kérdését. Amennyiben további kérdés merülne fel, arra is szívesen válaszolok. Szép estét kívánok! Üdvözlettel:...

Érdekes azért h 2008 előtt is voltak orvosok, akik havonta javasolták holott akkor még a heti volt előírás. (pl.2005ös unokaöcsém-nél...)

2011. máj. 17. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!