Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adhatok a saját főzésű ételekb...

Adhatok a saját főzésű ételekből a lányomnak? 10 hónapos múlt.

Figyelt kérdés
A főzeléket alig akarja megenni, tegnap megkóstoltattam vele a töltött káposzta töltelék részét, és ízlett neki. (Nem volt fűszeres, és tojás nélkül készült) adhatok ilyesmiket neki?
2011. máj. 16. 10:49
 1/10 anonim ***** válasza:
55%
Nyugodtan. Én sosem vacakoltam túl ezt a kaja témát. Élnek és egészségesek a gyerekeim. Amin nagyon nem ajánlanak, azt nem kezdtem el korán, de nem adtam fűszer nélküli kaját csak azért, hogy ne szokjon hozzá a sóhoz vagy cukorhoz. Egész életében úgy fogja enni az ételeket, nem ízetlenül.
2011. máj. 16. 10:54
 2/10 anonim ***** válasza:
50%
Én már adtam nekik ilyen korukban majdnem mindenből,amit magunknak főztem. Először csak keveset adj neki,ha nem lesz tőle hasmenése,vagy kiütései,akkor adhatod nyugodtan.
2011. máj. 16. 10:55
 3/10 anonim ***** válasza:
57%

Èn nem adnék neki, de a te gyereked te döntsd el.

Azért nem adnék neki, mert az elsö évben alakul ki a babák egész emésztörendszere, ilyenkor jönnek azok a baktériumok amik segítenek a lebontásban, nyálkahártya épül ki stb...

vagy is a mostani étkezése a babának nagyon sokban befolyásolja késöbiekben a gyermek gyomrát. vagy is lehet most töltöt kápszotával eteted meg is emészti most, de tönkre teszi a nehéz étel a nyálkahártyát és 30 évesen gyomorfekélyes lesz. persze nem feltétlen, de nekem nem csak a gyermekem gyerekora számít hanem majd az öreg kora is, hogy ne legyen epe baja késöbb, vagy gyomor panaszai.

de persze megemésztenek mindent, még ha káposztát adnál azt is megemészti, vagy max kijön a másik felén egészben.

én ovatos vagyok, habár amit ehet azt mindent adok neki.

2011. máj. 16. 11:04
 4/10 anonim ***** válasza:
50%

persze!

mindent adhatsz, csak a sót, cukrot, fűszereket jobb utána belerakni a családi ebédbe.

én nem adok neki még tojást, tejet sem.

szintén 10 hós

nálunk épp a paradicsomos káposztát szrette meg nagyon a mi ebédünkből.

2011. máj. 16. 11:07
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a gyors választ!
2011. máj. 16. 11:25
 6/10 anonim ***** válasza:

Én is most kezdek neki adni a mienkből...tejet nem kap még,tojás sárgáját ma akarok neki adni egy felet...

10 hónapos

2011. máj. 16. 11:27
 7/10 anonim ***** válasza:
51%
11:04-essel hasonlóan gondolkodom.Most lesz 8 hónapos a lányom.Én úgy vagyok vele, hogy minek kapkodjak, egy élet lesz rá, hogy egyen mindent!Az baromság, hogy ha nem adsz neki ezt meg azt, válogatós lesz! Én szép lassan haladok.Mostanában főzeléket kap, abba már pici csirkemellet is teszek.A múltkor kapott már csirkemájat, és borsót ( ez bébiétel volt).Már megnyalattam vele a babapiskótát, és a ropit, de csak 2-3 nyalás volt,bezabáltatni nem fogom belőle.A legtöbb dolgot egy éves kora után kaphatja.Ő most tejmentesen van szegénykém, mert felmerült a tejérzékenység gyanúja.Így a joghurt, sajt, egyebek kilőve.Mondjuk, ezeket még nem is adnám.A tejpépet sajnálom megvonni tőle, mert imádta.És olyan fincsi jóéjt pépek vannak, amiket kaphatna.Én a mai napig külön főzök neki.Itthon vagyok, más dolgom sincs!Semmiből nem tart azt a 2 szem krumplit, répát egyebeket megpucolni, és 2 perc alatt leturmixolni!Én még darabosat se adtam neki, még azzal is várok.Sőt!A húslevesből se szedtem ki neki a zöldséget soha.Mi már az elején beletesszük a fűszereket, és nem kell még neki bors, és társai.Szerintem! Nem sietünk sehová.Nem is olyan rég még kizárólag anyatejet kapott, minek kapkodjak ezzel?Azt se fogja tudni szegénykém, hogy mi van.
2011. máj. 16. 12:25
 8/10 A kérdező kommentje:

Igen, én sem szeretnék kapkodni, ezért is tettem fel a kérdést, valamint azért, mert tegnap este meglepődtem, amikor 3-4 kiskanállal evett a töltelékből.

Nálunk leginkább az a gond, hogy a lányom nagyon-nagyon rossz evő, a főzeléket alig akarja megenni. Naponta készítek neki, és csak elfordítja a fejét, és sír. Örülnék ha a tejpépeket megenné,már az összeset kipróbáltuk,vagy a sinlacot, de azok sem kellenek:-(

Mivel súlyra is alig hízott,és valamiért azért ennie kell, ezért úgy látom jónak, ha szépen lassan elkezdem neki azokat az ételeket adni, amiket mi is eszünk. A 11. hónapban szerintem ez már nem olyan nagy gond. A tiltólistás dolgokat persze nem adom még.....Magunknak sem főzök fűszeresen, mivel van még egy három éves lányom.

Köszönöm mindenkinek a válaszát és véleményét!

2011. máj. 16. 12:57
 9/10 anonim ***** válasza:

Persze, neked kell érezned, hogy mi neki a jó! Nálunk is volt, hogy alig hízott, tudom milyen..

Szép, lassan haladj, és figyelgesd, hogy bírja -e.

Utolsó voltam.

2011. máj. 16. 13:00
 10/10 anonim ***** válasza:
Leírom a mi esetünket. Ugyanaz volt az elvem, mint 2 válaszolónak, hogy majd egy éves kora után kezdem kóstoltatni a mi kajánkból. 10 hónapos még nem volt amikor egyik napról a másikra nem kellett neki amit csináltam neki. 2 hétig küzdöttünk az evéssel, feladtam és elkezdtem neki adni, amit mi ettünk (na persze nem mindent, csak amit már ehetett). Nagyon ízlik neki bármi, persze nem főzök fűszeresen, sósan.
2011. máj. 16. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!