Milyen cipő a legmegfelelőbb a kis totyogósnak? Puha vagy kemény talpú?
lehet, hogy úgy értette a barátnőd, hogy van kifejezetten olyan cipő aminek a neve "puhatalpú", ez tulajdonképpen egy vékony bőr cipőke, ez bentre jó csúszásgátlónak.
a cipőnek amikor már jár olyannak kell lennie ami rendes cipő, tehát kemény talpú de rugalmas, könnyen hajlítható cipő ami fogja a bokát :)
Nekünk a Dr Leo-t javasolta a doki, de annak merevnek tünt a talpa és nehéznek maga a kiscipő. Falcon-t és Siesta-t vettem:). Amelyiknek nem rugalmas a talpa magamnak se venném meg.
Viták vannak arról is, hogy a Siesta jó-e, merthogy van benne egy kis emelés. Megtapogattam, szerintem alig érezhető, viszont nagyon könnyű kiscipő és formás. De lehet, hogy aki csak ilyet használ állandóan, hosszú ideig, annak nem erősödik a talpizomzata.
A sarok kérge legyen olyan, hogy stabilan fogja a pici lábakat. A lányomnak javasolták, hogy ahogy oldalazni kezd használjunk cipőt, ameddig stabilan járni tud, és aztán gyakoroljon mezitláb. Neki sokkal könnyebb kiscipőben lépegetni, mert mezitláb inogott a bokája.
Van még un.Supinált cipő, ami a boka befeledőlését korrigálja. A babák többségének befeledől a bokája. Még nem láttam milyen, de lehet, hogy a kisszandálunk olyan lesz. Sokan dícsérik az Elefanten kiscipőket is. Azok is jó szerkezetüeknek tünnek.
Majd eldöntöd mi a szimpatikus!:)
Jó babázást!
A puhatalpú cipők szerintem arra jók, hogy amikor a baba még nem tud járni mégse zokniban vidd el otthonról (persze mikor nincs túl hideg). Mikor elindul otthon elég a zokni.
Nekünk Falcon volt az első cipőnk, amit nagyon szeretett és én is. Aztán kiderült, hogy picit befelé dől a sarka, ezért azóta Salust hord, ami szupinált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!