Kisfiam 3700 grammal és 52 cm-rel született. Most 3 hónapos 7770 g és 65 cm. Az orvos szerint ez a növekedés még nem kóros.4 kg 3 hónap alatt nem túl sok?
Udv a klubban! :-)
Gratulalok a babadhoz es eszedbe se jusson aggodni miatta, amig teljesen egeszseges. Kizart dolognak tartom, hogy betegseg van a hatterben, ahogy egy-ket hozzaszolo megemlitette, ez csak egy tevesen levont kovetkeztetes, nem nohet minden baba sablonosan. Mert akkor nekunk is egyformanak kellene lennunk, marpedig nagy esellyel eleg sok anyuka nekem peldaul a vallamig sem er, ugyanis kozel 180 cm magas vagyok. A fiu testvereim ket meteresek, nem eppen picikek. Most akkor vonuljunk el genetikai tanacsadasra, csak mert nagyobbra nottunk, mint az atlagmagassag???
Az en babam 3700 grammal es 55 cm-rel szuletett, mar akkor sem volt eppen pici baba. Az etvagya nagyon jo az elso naptol kezdve, rengeteget alszik, merem allitani, hogy az egyik legkiegyensulyozottabb baba a kornyezetunkben. Egy honapos kora ota altalussza az ejszakat, naponta otszor eszik igy mar csak, nappal is meg ketszer alszik, amikor meg nem alszik, akkor jar a keze-laba es folyamatosan kacag, vigyorog. Nem hinnem, hogy beteg lenne.
Harom es fel honaposan 70 cm (!) es mar tobb, mint nyolc kg, hogy pontosan mennyivel, azt nem tudom, mert jovoheten megyunk meresre. Sokan csak amulnak-bamulnak, csodalkoznak, de nem remisztgetnek, a doki is csak viccelodik, hogy lassan hosszabb lesz a gyermekem, mint o.
Mi is igy fejlodtunk, nagyok voltunk, gyorsan nottunk es jelentem, hogy semmi bajunk, sot, nekem egy darab torott csontom sem volt egesz eletemben, az izuleteim is rendben vannak, es sem en, sem a testvereim nem tulsulyosak. Legalabbis nekem 63-65 kg az altagsulyom a magassagomhoz, ami szerintem egyaltalan nem sok.
Sok boldogsagot a babadhoz!
"nem értem, egyes anyukák miért büszkék arra, hogy kövér a gyerekük?! és akkor csodálkoztok 10-15 év múlva, hogy cukorbeteg meg magas a vérnyomása...?"
Nem tudom, hogy ezt kinek szántad, gondolom, hogy nem nekem. Ugyanis az én babám nem kövér, mert nem gondolom, hogy 70 cm-hez 8 kg-os súly már egy kövér baba paraméterei.
Szerintem konkretizáld, hogy kinek írsz, sokkal egyszerűbb úgy reagálni.
Másrészről akkor a címzettnek adj tanácsot, hogy ha a helyében lennél, akkor te hogyan fogyókúráztatnál egy néhány hónapos babát. Harmadszor, ha esetleg ilyen helyzetben leszel, akkor ne lepődj meg, hogy a gyermekvédelmisek kopogtatnak az ajtódon.
Jaj, Istenem.
Ez nem fenyegetés volt.
De kifejtem. Arra céloztam, hogy egy 3-4 hónapos babát értelemszerűen tudsz egészségesen és elfogadhatóan fogyókúráztatni, diétáztatni. Nagyobb gyereket elvihetsz kirándulni, sportolni, a játszótérre mozogni, megválogadhatod, hogy mit adsz neki enni. Egy pici babánál aki egész nap csak fekszik és anyatejen vagy tápszeren él, ilyen alternatíva nincs. Mit tudsz tenni, hogy ne legyen nagyobb, mint a kortársai, hogy más anyukák nehogy dobálózzanak ezzel a "Cukorbeteg, túlsúlyos gyermeked lesz!" szöveggel? Nem adsz neki enni annyit, amennyire szüksége van? Sírni hagyod éhesen? Felhígítod a tejedet? Mert ezen kívül más lehetőséget én nem tudok elfogadni. Márpedig ha valaki ilyet tenne, akkor azt én nem tartanám normális dolognak.
Épp ezért nagyon nagy butaságnak tartom dobálózni azzal, hogy a "Te babád kövér!", vagy "A tied meg sovány!", mert semmi értelme sincs.
Nem hinném, hogy néhány baba azért nagyobb, mint a többiek, mert az anyukájuk tömi, mint a libát, mint ahogy azt sem hiszem, hogy a tied azért mondható kicsinek ezen nagy babákhoz képest, mert nem adsz neki enni.
Másképp nőnek. Nem betegek. Egyik sem, sem a kisebb, sem a nagyobb, sem az átlagos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!