Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen beszédindító gyakorlato...

Milyen beszédindító gyakorlatok váltak be 1 éves babáknál?

Figyelt kérdés
2011. máj. 14. 14:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Miért akarod, hogy 1 évesen már beszéljen? Még bőven ráér...
2011. máj. 14. 14:40
 2/7 anonim ***** válasza:
87%
egyévesnek van beszédindító gyakorlat?
2011. máj. 14. 14:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat, de minek? Majd ha egy olyan másfél év múlva sem beszél írd és mondd: SEMMIT, akkor lehet gondolkodni ilyeneken. De addig totál fölösleges.

(Szomszéd kisfiú pl. 19 hónaposan annyit mond, hogy NEM, és APA. És még ő sincs elkésve.)

2011. máj. 14. 14:58
 4/7 anonim ***** válasza:

Ez nem gyakorlat, de én azt vettem észre, hogy ha valami olyan dolgot többször játszom vele, ami tetszik neki, pl. kukucs játék, vagy egykisfombra lecsücsülünk, akkor mondja. Pl. most a szókincse ilyenekből áll, hogy csüccs, kukk, kopkop. Kedvenc állat hangját is szerintem nagyon szívesen tanulják, én keményfedelű lapozgatósban szoktam neki mutogatni, mondom a nevét és hogy milyen hangot ad, utánozom a nyuszit, hogy szuszog az orrával, tetszik neki, néha megismétli.

Szerintem ez hasznos lehet :)

2011. máj. 14. 15:18
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

1 évesen tényleg semmi okod aggodalomra. De egy ismerősöm gyógytornára járatja a 3 éves fiát, mert még nem beszél.

A hinta nagyon jó nekik, ha van forgószéked, akkor abban ha pörgeted, állítólag az segít. Ebben a korban inkább az egyensúlyozást érdemes fejleszteni akár hintával, akár bármilyen más eszközzel.

2011. máj. 14. 15:30
 6/7 anonim ***** válasza:

Énekelj, mondókázz neki sokat. Sok mondókához van valamilyen mozgás, mozgássor, játsszátok el! (Ha nem ismersz, sok ilyen kiadvány van, pl. Ringató, Kerekítő, Mozdulj rá!)

A hinta, ringatás is nagyon jó. Öltöztetésnél nevezd meg a testrészeit, evés, játék, séta közben beszélj hozzá sokat. Ha van a kicsinek kedve, türelme a könyvekhez, nézegessetek egyszerű képeket, utánozd neki az állatok, járművek hangját. Ne várd, hogy ő is utánozzon bármit is, kicsi még hozzá, de azért elraktározza a kis agya:)

Nincs elkésve!

logopédus anyuka

2011. máj. 14. 15:44
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Nem azt várom el, hogy 1 évesen beszéljen, hanem szeretnék neki jó feltételeket biztosítani ahhoz, hogy könnyen megtanuljon majd beszélni.
2011. máj. 14. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!