"Vertétek"már el utcán a gyereketeket? Nem szóltak-magyaráztak emiatt idegenek? (vénasszonyok pl)
Arról nem szólt eddig a dolog, hogy mennyi idős gyerekről beszélünk. Igaz, egy jól irányzott maflás jól tud jönni, akár nevelőcélzattal is, de mindezt nem babán "gyakorolni" mert annak nincs értelme sem. Egyérszt a gyerek lehet hogy játéknak veszi, másrészt ami ennél nagyobb súlyú, hogy azt a mintát látja, hogy ha nem tetszik valami, vagy nem úgy történik valami, akkor ütni kell. Anya is rámcsap ha nem fogadok szót... hát akkor én is rácsapok anyára, pistikére, akárkire, aki nekem nem fogad szót.
Én is bajban vagyok az egyévesemmel, hogy hogyan nyomatékosítsam hogy nem dobáljuk anyut fejbe a kockával, nem szabad a konnektorba turkálni, nem szabad a lépcsőre felmászni, amikor vásárolunk nem érünk el vele célt ha hiszti van, stb.
Naponta 100x elhangzik a "nem, nem szabad" és szerintem ez még így lesz egy darabig.
Ha pl. tescoban kezdi a hisztit, akkor tök nyugodtan mondom neki, hogy hajrá, hangosabban, ezzel nem ér célt, stb. Persze még 1 évesen nem hiszem hogy érti, de azt megértené azonnal, hogy ha nem tetszik valami, csapni kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!