Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ad valaki 1,5-2 éves gyermekén...

Ad valaki 1,5-2 éves gyermekének ételszállítótól rendelt kaját?

Figyelt kérdés
Én most azt adok a fiamnak,ketten eszünk egy menüt.Mindig úgy választok,hogy legyen benne zöldség,fehérje és szénhidrát is.Szerintetek mennyire egészségesek ezek a kaják?Egy házias kifőzdéből rendelek,ahol helyben is van menü,és több százan esznek ott.
2011. máj. 12. 12:18
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
44%

Én a gyermekem részére inkább saját magam főztjét adnám. Friss lehetőleg megbízható helyről beszerzett zöldségek felhasználásával.Mert sajnos nem tudni biztosan, hogy honnan szerzi be az étterem a nyersanyagokat és azokban milyen adalékanyag van.

Egy 1,5-2 éves gyermekre főzni nem idő.És főleg hogy tudod, hogy mit adsz neki.

2011. máj. 12. 12:25
 2/21 A kérdező kommentje:
nem hinném,hogy a kínai piacról szerzi be a kutyahúst,mint írtam nagyon sok ember eszik ott,tehát az alapanyaggal szerintem nincs gond.Gondolom az antsz is rendszeresen ellenőrzi.a zöldségek,gyümölcsök biztos nem vegyszeresebbek,mint egy piacon vett zöldség.Nekem meg nem telik bio zöldségre.És nem idő kérdése a főzés
2011. máj. 12. 12:31
 3/21 anonim ***** válasza:
61%
én nem mernék neki ilyen kaját adni.volt,hogy én is rendeltem magamnak és romlott volt az étel,vagy kukac volt a salátán.
2011. máj. 12. 12:32
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
nem hinném,hogy probléma lenne gy ismert cég,ételküldő szolgáltatásával.ha nem ismert,tehát nem országos,akkor válassz inkább olyant ami már hírnevet szerzett magának,vagy egy ismert étteremből,nem hinném,hogy bármi gond lenne ezzel.
2011. máj. 12. 12:43
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem idő a főzés, akár hány éves a gyerek. Nem adhatok neki minden nap főtt krumplit, amit 5 perc összedobni. Meg ha már a gyereknek főzök, akkor főzök mindkettőnek, a férjemnek és magamnak is. Ki kell találni mit főzzek, be kell vásárolni, elő kell készíteni, megfőzni. Közben a gyerekekkel játszani. Szóval én megértem, ha a rendelés mellett dönt valaki. Egy időben én is így tettem, akkor kb 2,5 éves volt a fiam. Ha ismered a konyhát és megbízhatónak tartod, akkor szerintem próbáljátok ki. Majd meglátod, beválik-e. Ami az alapanyagokat illeti, az a boltban, a piacon is zsákbamacska. Hacsak nem biopiacon veszel mindent. Inkább az elkészítési mód, a higiénia az, ami fontos, hogy rendben legyen.
2011. máj. 12. 12:43
 6/21 anonim ***** válasza:
52%
A döntés a te kezedben van! Viszont én egyre inkább elgondolkodom azon, hogy sajnos miért van annyi rákos megbetegedés egyre fiatalabb korban... és itt nem arra gondolok, hogy kutyahúst eszünk, hanem inkább az adalék és színezőanyagoktól szennyezett nyersanyagokra.
2011. máj. 12. 12:45
 7/21 A kérdező kommentje:

köszönöm az eddigi válaszokat.Ez egy nagyon ismert étterem egy megyei városban,tehát teljesen megbízható,ami az alapanyagokat illeti.Én az miatt döntöttem így,hogy anyagilag kevesebből jön ki,mint ha én főznék.Adalékanyag pedig mindenben van,nem lehet kivédeni.Pl ha teszek egy kanál delikátot a levesbe,abban is van ízfokozó.Bár múltkor vettem nem olcsón naturellát,abban nincs.

Akkor csak nem vagyok olyan rossz anya,nem csak én rendelek.

2011. máj. 12. 12:49
 8/21 anonim ***** válasza:
2 éves volt a fiam mikor néhány hónapig rendeltünk. Ott volt külön gyerek menü, ő azt evett.
2011. máj. 12. 13:07
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem adtam, de en siman adnek. Egy idoben volt is rola szo, de elmaradt. A ferjem heti 5 napban hajnaltol keso estig dolgozott, otthon nem evett, munkahelyere rendelte az etelt, ra nem kellett foznom.

En nem vagyok nagy etku. Ket gyermekem van egy ev korkulonbseggel, rengeteg dolgom volt veluk. Volt ezen kivul egy 2 szintes hatalmas hazunk, a ferjem es a pici gyerekek miatt napi 1-2 adag mosni es vasalnivalo, a kert rendezese is az en dolgom volt.

A ket gyerek kozul a kisebbik az elso 6-7 honapban semmit sem evett. Hozzam sem takaritono nem jart, sem vasalono, sem senki, szoval igen, elhataroztam, hogy segitek magamon es egy adagos etelt rendelni fogok heti 5 napban.

Vegul nem tettem meg, mert a szuleimtol mindig rengeteg alapanyagot (hust, zoldseget, gyumolcsot, tojast) kaptunk, akkor azokat nem tudtam volna megromlas elott elhasznalni, pazarolni nem akartam. Inkabb foztem mindig nagy adagot 2 napra+fagyasztasra, igy csak minden 2-3 napban kellett foznom, a kieso napokon csinaltam valamilyen sutit, vagy hazi kenyeret, zsemlet, hogy legyen friss dolog is.

A minoseg miatt en nem aggodnek.

En egyebkent sem vagyok fogekony a bioetkezesre, szoval az nekem kb mindegy, hogy ki honnan mit szerez be, ne legyen romlott es ennyi.

2011. máj. 12. 13:09
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Kislányom 13 hónapos. Apukája konyhán dolgozik,ahol iskoláknak, óvodáknak, bölcsődéknek főznek. Neki jár napi étel adag, amit haza szokott hozni. Kislányom és én is abból eszünk. Rengeteg zöldségféle, általában csirke-, néha sertés-, marha hús, illetve nagyon finom sűrű zöldséges levesek szoktak lenni, néha tésztás étel. Biztosan használnak olyan fűszereket, porokat, amit itthon nem tennék az ételbe, de ha bölcsis lenne, akkor is ilyen ennivalót kapna. Soha semmi gondunk nem volt.
2011. máj. 12. 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!