Hogyan vedekezhetunk a kullancs ellen ha nincs beloltva a baba?
Figyelt kérdés
Kisfiammal nyaron hazamegyunk nyaralni. Anyuueknal ott a nagy kert, szeretnenk topartra, Balcsira menni. Erdobe tekeregni, turazni. Tudom veszelyes a kullancs (agyhartyagyuladas virust hordoz ha jol tudom) es nem tudom hogyan vedekezzunk ellene. VAn valami szer amivel bekenhetnem a kisfiam? Ahol elunk nincs oltas ellene mert nem annyira elterjedt.2011. máj. 12. 10:47
1/7 anonim válasza:
Galaktiv bio kullancsriasztó spray akár már újszülött kortól használható. Patikában és DM-ben lehet kapni.
2/7 A kérdező kommentje:
NAgyon szepen koszonom a valaszodat. Sokat segitettel. Mar kuldom is anyumat a dm-be. :)
2011. máj. 12. 11:10
3/7 anonim válasza:
Olyan nincs, hogy valahol nincs oltás ellene, mivel nem kötelező oltás, kapsz rá receptet és a patika megrendeli neked, kiváltod, a doki meg beadja. Ennyi.
A másik pedig az oltás az agyhártyagyulladás ellen véd, nem a kullancs ellen, ami egyébként mást is terjeszt, többek közt a Lyme-kórt, úgyhogy ha beoltatod, ugyanúgy kell védekezned ellene. Mert Lyme.kóros lehet, jó azt tudják kezelni, de gondolom nem szeretnéd kezelésekre hordani, úgyhogy ha olyan helyre mentek, oltás ide-oda, védekezned kell, kullancsriasztóval.
4/7 anonim válasza:
szerintem is nagyon jó ez a kullancsriasztó.mi már használtuk tavaly is.
meg pluszban hosszú szárú zokni,kalap...
5/7 anonim válasza:
Mennyibe kerűl ez a dm-es riaszto?
Bocs az off.ért!
6/7 anonim válasza:
Fokhagyma! nekem mindig bevalt, kullancsek nem szeretik a szagat, a babad ugye nem ehet belole, de te igen! babanak nem tudom:(
7/7 anonim válasza:
1200 Ft körül van a galaktiv bio (és létezik belőle szúnyogriasztó is, az is ugyanennyi, és szintén lehet használni csecsemő kortól kezdve).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!