Tápszeres babám székletét mivel lazíthatnám, hogy
minden nap legyen kaki?
1/12 A kérdező kommentje:
Már egy másik kérdésnél is írtam, és meglepő módon nem lettem lepontozva: almalé, vízzel hígítva. Én eleinte 20 ml vízhez adtam 10 ml almalevet. Most már felesben kapja, és nem csak laza a széklete, de már nem is kell hőmérőzni, hogy kakiljon. Megy magától is. :)
9 hetes volt amúgy, amikor először kapott 1-2 kanál friss almalevet. Utána már a bolti bébi almaléből csinálom neki, és nagyon szereti. Nem fáj a pocakja sem tőle, szóval nekünk bevált.
Amúgy ő sem itta meg a teákat meg a vizet.
2011. máj. 12. 08:55
Én babám is szinte kezdettől tápszeres volt.Igaz a védőnő azt mondta nem szükséges, de én pont ebből a célból már ilyenkor itattam vele minden nap 2szer tényleg csak pár korty köményes mecsek babateát.Soha nem volt hasfájása,se nehezen összejött széklete.De semmivel sem ízesítettem, csak forró vízben annyit áztattam a teafiltert, hogy legyen egy kis színe.
2011. máj. 12. 08:56
Második vagyok, bocsi most olvasom, hogy nem lehet nálatok kapni...Akkor amit az első válaszoló is leírt, pici baba almalé, pici vízzel.
2011. máj. 12. 08:58
Én édesköményből főztem nekik teát.
2011. máj. 12. 09:03
Nálunk az vált be hogy nem kamilla teát itattam vele, hanem minden nap egy étkezésnél nem sima viz volt a tápszer alapja, hanem ugyan annyi kamilla tea :) nem volt gon vele, most meg hogy hozáátáplálunk elhagytuk a kammilla teát.5 hónapos lesz a kisfiam, és 3 hónapos korától tápos, több mint egy hónapig így evett, és nem lett baja.
2011. máj. 12. 09:58
7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat,azt szeretném csak kérdezni,hogy a higított almaléből mennyit adtál neki egy nap?
A másik kérdésem pedig az lenne,hogy(az a kedves válaszadó,aki kamillateával készíti a tápszert),minden egyes etetéshez kamillateába kevered a tápit vagy egy-egy etetéshez?
Eleinte csak úgy adtam neki, hogy 10 ml almalé + 20 ml víz. Aztán felesben, vagyis 15-15 ml. Most már akár 1 decit is megiszik belőle, de azt is csak felesben szoktam neki adni, folyadék pótlásra, mert nagyon "iszákos". :)
2011. máj. 13. 14:16
Ja, és nekem a védőnő azt mondta, hogy ne keverjem kamilla teába a tápszert, mert nem tesz jót a bélrendszernek.
2011. máj. 13. 14:17
10/12 A kérdező kommentje:
Kapcsolódó kérdések: