15 hónapos babának cumisüvegből a reggeli és esti babatejet/tápszert?
Pár nap múlva 1,5 éves fiam is reggel/este 260 ml-t iszik cumisüvegből. Egyéb mást csőrösből, ha van időnk és asztalnál ül, akkor pohárból is iszik. Spec tápszert kap + zabtejet a cumisüvegből. Már én is gondolkodtam, hogy váltani kéne. A reggelit azért nem tudnánk most pohárra cserélni, mert az ágyunkban párnák közt issza egyedül, és mi is ekkor isszuk a kávét/capuccinot és csak bambulunk ki a fejünkből. Ez a reggeli rituálénk kb. Az esti meg a fentiek miatt nálunk sem menne, az még az én ölemben történik, de általában be is alszik félig rajta.
Lehet, hogy én is kipróbálom azt a mam-os csőröset.
2,5 évesen még simán cumisüvegeztünk,illetve akkor már csőrös pohárkából ivott, valamikor utána szokott le.
Ne erőltesd egyszer csak leteszi.
A lányom 3 éves és nem rohadnak a fogai, tökéletes a fogsora, pedig se apa, se én nem vagyunk túl jó fogakkal megáldva. Mosd a fogát minden nap és nem lesz semmi baj.
Az én 15 hónapos lányom is ebből issza a tejitalt 2 dl délelőtt és este a tápszert a 3 dl, meg ha folyékony tejpépet uzsonnázik akkor azt is.
Én is problémáztam rajta egy darabig, de eddig mindenki leszokott a cumisüvegről, így ő is le fog előbb vagy utóbb, én úgy vagyok vele.
Én sem örülök, hogy abból iszik, de egy 3 hetes babának, adjon már valaki pohárból vagy kanállal tápszert, én megpróbáltam, de neki sem jött be, így maradt a cumisüveg, meg az anyatej ameddig volt tejem.
Napközben csöpögésmentes pohárból vagy sima pohárból issza a vizet, és mosom a fogát minden nap.
Azt még hozzátenném, hogy egy félkómás gyereknek pohárból adni a tápszert nagy csoda lenne, ha sikerülne. :)
Meg én annyiból tartom jobbnak a cumisüveget, hogy könnyebben tudja szívni és nem jön olyan gyorsan, mint a csőrösből, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!