Hogyan lehet majd elválasztani egy cicifüggő babát, aki csak cicin tud elaludni?
Nekem azt mondta a védőnő, hogy "fájdalommentesen" leghamarabb is csak 1,5 éves kora körül lehet, de lehet, hogy csak ennél jóval később. Azért mert csak akkor értik már meg, hogy nem megfosztani akarod őket a cicitől, hanem azért kell elválasztani őket, mert már nagyok. Azt is mondta a védőnőnk, hogy amíg egy baba ilyen cicifüggő, addig úgysem tud elapadni a tej, legfeljebb lecsökken az idő múlásával.
Akkor csodálkoztam, amikor mondta, de azóta rájöttem, valószínűleg igaza van. Nekem 11 hónapos a kisfiam, soha nem volt sok tejem, de cicifüggő, így még mindig van tej "bőven" ahhoz képest, ahogy kezdtük.
Az én lányom 22 hónapos volt.
Épp beteg volt és este dugig cicizte magát.Persze mindent kihányt magától.Ő a tejcinek tudta be a dolgot,hogy attól hányt és nem lehetett neki megmagyarázni,hogy ez nem így van.
Szóval nálunk utána már mindig mondta,hogy "attól jön a vihar"!(jön a hányás)
soha nem tervezgettem vagy szabtam határídőt,de úgy éreztem,hogy 2 éves korában abba kéne már hagyni.Szóval ha nem jött volna ez az esemény én egyszerűen megmondtam volna neki,hogy már nincs tejecske,elfogyott.
Ismerősöm kicsije akkor kapott afát, az mondta, hogy nem kell a cicid, mert fáj tőle a szám. Ő is annak tudta be.
Enyém 16 hós még nem beszél, nem is nagyon értené a nem-et.Mikor értik meg?
Nekem elég könnyen ment, pedig nagyon féltem tőle.
Terhes lettem, mikor lányom 13 hós volt, így úgy döntöttem, leválasztom.
Rászoktattam a tejre, és egyik nap úgy döntöttünk apával, hogy mától nincs cici.
Este apa fektette, odadta neki a tejet, és elaltatta. Első pár nap volt kis sírás, de elég hamar megszokta az új rendszert. A déli alvásoknál volt kis gond, de ezt is megszokta.
Néha kereste napközben, de hamar lebeszélhető volt a ciciről.
Az én babám is csak cicin tudott aludni 3 hónapos korától.
Aztán 10 hónaposan úgy döntött, hogy alszik egyedül. Teljesen meglepődtem, de simán leteszem a kiságyba, és elalszik. Pedig még mindig szoptatom, csak nem azon alszik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!