Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálásról kérdés:...

Hozzátáplálásról kérdés: először csak 1 félét kóstoltatok, aztán 5 nap múlva egy második félét, és mikor lehet a kettőt már összekeverve adni?

Figyelt kérdés

és akkor ha jön a 3. féle akkor az első kettőből nem adok, hogy figyelni tudjam a 3. félére a baba reakcióját?

jajj bocs, tudom hogy tök buta kérdés. de nekem nem logikus hogyan kell ezeket bevezetni.

2011. máj. 10. 15:25
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia! Először, ha bevezetsz egy új ételt pl. almát, pár napig fokozatosan lehet emelni a mennyiséget. Ha nincs gond, akkor úgy, ahogy írtad is (kb. 4-5 nap múlva), lehet adni újabb dolgot, mondjuk barackot, de azt már keverheted az előzővel, mert ha valami kiüti a picúrt, tudni fogod, hogy az új étel volt, különben már korábban jelentkeztek volna a tünetek. Ezért van az, hogy 3-4-5 napig nem ajánlott új dolgot adni. Minden jót és jó egészséget! Üdv, 17 hónapos kisfiú anyukája
2011. máj. 10. 15:45
 2/5 anonim ***** válasza:
első pillanattól. amit már kóstolt azt bármikor, az éppen kóstoltat meg nem kell magában adni, lehet a már kóstolttal :)
2011. máj. 10. 15:52
 3/5 A kérdező kommentje:

ja értem :)

köszi

én is mindenkinek jó egészséget kívánok!

2011. máj. 10. 15:55
 4/5 anonim ***** válasza:

igen, a lényeg, hogy egyszerre csak 1 új legyen. és az újból csak nagyon kevés legyen 1. nap, 2 nap lehet 1-2 kiskanálnyi, utána mehet sok, ha nem volt gondja vele.

én 3 napig kóstoltattam az újat.

2011. máj. 10. 18:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia, én elég óvatos vagyok mindenféle kajával, de soha nem 5 napig kóstoltattam 1 félét, hanem kb 2-3 napig.

Ha allergiás rá, szorulásos lesz tőle vagy hasmenéses, akkor az igazából kiderül fél napon belül.

Épp most a 2. babámnál kezdtem a hozzátápit (6,5 hós) kb 2-3 hete, pár napig alma, aztán pár napig banán, ezután már össze lehetne keverni, mert egyiktől sem volt baja. Evett már krumplit, répát, sütőtököt, most adtam neki tegnap tejpépet is.

Végül is az a lényeg, hogy azért ne keverd az elején a kajákat, hogy kiderüljön, hogy mire allergiás.

De nem kell olyan szigorúan, ezek az "alap" zöldségek-gyümölcsök ritkán szoktak bajt okozni, inkább az olyanoknál kell majd nagyon figyelni, mint pl joghurt, liszt.

Ha jön a 3. féle kaja is, attól még az első kettőből adhatsz neki.

Például:

hétfőn alma-krumpli

kedden új étel bevezetés pl sütőtök

szerdán újra ehet alma-krumplit

2011. máj. 10. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!