A fiam nem hajlandó egyedül játszani, maximum 15percet, de ezt is csak akkor, ha jó napja van. Nem azt kívánom tőle, hogy órákig legyen el egyedül, hanem, hogy egy gyors porszívózást-felmosást kibírjon az ágyában üvöltés nélkül. Eddig ez még nem sikerült. Aki hasonló helyzetben van, hogy alakult a helyzet a későbbiekben?
2011. máj. 10. 12:51
1/7 anonim válasza:
Mindkét fiamnál elvétve volt olyan, hogy a kiságyban eljátszottak egymaguk. Ha egy kicsit el is voltak magukban, akkor azt nem az ágyban hanem azon kívül, körülöttem. Azt mondják nevelés kérdése....nem tudom nekem nem sikerült. Nem elkeserítés képen, de mindkettő sokkal később játszott el magában!
2011. máj. 10. 13:00
2/7 anonim válasza:
Nem lehet tudni milyen lesz később a babád. De ilyen korban sok babát kell még "szórakoztatni".
Kislányom szerencsére egész jól "alakult". Eleinte alig lehetett egyedül hagyni, de most már nagyon szépen el van egyedül, már csak akkor nyöszörög, ha nagyon unja magát, de sokáig elvan magában is. Most még csak 7 hónapos, és az elmúlt pár hétben alakult ez így. Előtte őt is le kellett foglalni. Most már viszont bárhová eljut, ahová szeretne, így felfedezi a világot magában is, ha kell.
Mindig magyarázd el neki mit csinálsz, és előbb-utóbb meg fogja érteni, hogy szükség van arra, hogy egyedül is tudjon egy kicsit játszani.
2011. máj. 10. 13:04
3/7 anonim válasza:
:) Hát nem lett sokkal jobb. Most egy éves a lányom soha nem bírt ki 5 percnél hosszabb időt a járókában, így azt elcsomagoltam. Mindenhova jött velem, ezért úgy porszívózom, hogy Ő ott van mellettem. Ez már 7 hós kora óta így volt. Adok valami játékot a kezébe és énekelek neki beszélek hozzá. Néha most már eljátszik fél órát is egyedül ez nagy haladás. Amikor játszott akkor én csak ott voltam és nem játszottam vele mindig, hagytam, hogy maga jöjjön rá mi hogy működik. nem voltam foglalkoztató bolond, mégis ilyen a lányom, hogy ott kellett vele lenni sokáig. Vannak ilyen és olyan gyerekek, ezzel nem lehet sokat kezdeni.
2011. máj. 10. 13:05
4/7 anonim válasza:
dettó, pedig már 7 hónapos:)na jó, 15 percig néha már el van egyedül, de hangulat kérdése....így leginkább akkor csinálom a dolgokat mikor alszik, de az sem sok idő,3x30 perc 1 nap.A porszívózásnál meg igyekszem valami nagyon izgit a kezébe adni:)
2011. máj. 10. 13:06
5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Igazából elfogadom, hogy ilyen, csak azért...na, néha jó lenne, ha picit feltalálná magát:)
2011. máj. 10. 13:08
6/7 anonim válasza:
Nálunk kb. fél éves korában rendeződött,de a kiságyba nem tehettem be,akkor kiabált ő is,úgyhogy leraktam pár vastag plédet a földre,körberaktam a játékaival,és úgy egyre hosszabb ideig játszott,kapcsoltam neki rajzfilmcsatornát,vagy zenét és jól elvolt.Persze mindent úgy kellet csinálnom,hogy közben rálássak,mert örökmozgó.
Most meg már mászik utánam a konyhába,fürdőbe,szomszéd szobába,mindenhova:)
2011. máj. 10. 13:09
7/7 anonim válasza:
nekem még 15 percet se volt el magában, még ötöt se félévesen. most 2,5 éves lesz júniusban, és elvan magának, ha dolgom van. ez kb. 15-16 hós korára alakult ki. alapvetően amíg nem tudott önállóan helyet változtatni, az nagyon zavarta, mert unalmas volt neki egyhelyben mindig ugyanazokkal a játékokkal körülvéve. majd jött a szeparáció, akkor azért nem volt el. meg a fogzás...mire ezek lecsengtek nagyjából, és meg is értette mi az hogy nemsoká, mindjárt, előbb-aztán, akkorra kialakult az ellevés is. de nem hamarabb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!