Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Született valaki babája...

Született valaki babája táplálékhiányosan?

Figyelt kérdés
Hány grammal született? Hogy fejlődött?
2011. máj. 8. 21:23
 1/8 anonim ***** válasza:
fiam le volt fogyva 2590 grammra,így született.Nem tudta táplálni a lepény,így lefogyott.csont és bőr volt,49 centivel született egyébként.Az első pár napban nem tudtam szoptatni,mert nagyon gyenge volt,de a negyedik napon már sikerült(addig próbáltam fejni,így be is indult a termelés).Az első hónapban 90 dekát,a másodikba 1,2 kilót hízott.három hónapos sem volt,és megduplázta a súlyát.szépen nőtt,hízott,de soha nem volt nagy evő.egy évesen 8,8 kiló volt és 76 centi.most 20 hónapos 10,3 gramm és 85 centi.most sem egy debella és nem nagy evő,de valamennyit minden hónapban hízik.
2011. máj. 8. 21:46
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia

Kislanyom is lefogyott meg pocakban.

Igaz nem volt olyan apro baba (3380gramm es 49 centi volt), de sokkal nagyobbnak "kellett" volna lennie.

Logott rajta a bor es nem volt valami szep latvany :S

Ra volt tekeredve a koldokzsinor teljesen es igy nem kapott taplaekot rendesen.

A ferjem 100 eves kertitorpenek nevezte nagyon sokaig.

Amint megszuletett el kezdett enni es nem is hagyta abba 5 honapos koraig :D

3 orankent evett ejjel es nappal.

14 honapos mult, 90 centi es 13.5 kilo :)

2011. máj. 8. 21:56
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem ugyan nem mondták, hogy táplálék hiányosan született, de nem is kellett... 40. héten 2800 gramm, egyértelmű volt, hogy valami nem stimmelt a végén odabent. Nagyon soványka volt, csont és bőr. A papírjain láttam később, hogy valami gond volt a köldökzsinórral. Viszont első perctől jól evett, nem volt semmi gondunk az esti hasfájáson kívül. Első hónapban 1100 grammot hízott. A második havi kontrollra meg csak most megyünk majd. :)
2011. máj. 8. 22:01
 4/8 anonim ***** válasza:

2. vagyok

a 3380 nem olyan kicsi, de a nogyogyasz 4-5 kilo kozottinek saccolta a vegere.

Mondta, hogy meg azt is meg meri kockaztatni, hogy 4.5-5 kozott lesz inkabb.Tehat az 5hoz kozelebb mint a 4hez.

Szerencsere egeszseges :)

Nalatok is ez tortent? Vagy miert kerdezed?

A masik 2 valaszolo babajanak is hasonlo fejlodest kivanok mint ahogy a lanyom fejlodott :)

2011. máj. 8. 22:05
 5/8 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Én még nem tudom mi vár ránk! 33+5hetes vagyok. Pénteken mondta a dokim,h el van öregedve a lepény egy része, és csak 1700g a baba!:( Most előrehoztuk a vizsgálatokat, és ha bebizonyosodik,h nem tud fejlődni odabent a babánk,akkor beindítják a szülést!!! Én nagyon félek ettől, nem tudom mi vár egy koraszülött babára és ránk?!? Remélem minden rendben lesz! Szerintetek?
2011. máj. 9. 06:57
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekünk nem mondták, hogy táplálékhiányos lenne, de 39 hét 6 napra született 2490 g-mal és 47 cm-el.Emiatt a 10 g miatt (amivel alatta volt a 2,5 kg-nak, ráírták a zárójára, hogy dismaturus =éretlen újszülött) A lepény csak 2-es fokban volt elöregedve, folyamatosan néztek lepényáramlást is, még a szülés előtti napon is tökéletes volt, szóval elvileg táplálta szépen.De az is igaz, hogy mélyen fekvő volt a lepény, a 35. héten volt egy kis pecsételő vérzésem is.A kórházban azt mondták nem sérült a lepény, de ezek után én nem hiszem el..Egyébként nem volt vékony baba, nagyon formás volt.A csecsemős nővérek és az orvosok is dicsérték a kis "mazsolát".10-es Apgarral született, minden vizsgálaton tökéletesen érettnek bizonyult.Nem került koraszülött osztályra a súlya miatt, nem küldtek minket fejlődésneurológiára, a gyerekorvosok makk egészségesnek találták.3 és fél hónapos korára megduplázta a súlyát, és majdnem 20 centit nőtt mostanáig. (7 hónapos)
2011. máj. 9. 09:31
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia! A fiam 37. héten született 1760 grammal és 44 cm-rel. A vizsgálatok során soha nem mondták, hogy valami gond lenne, mondjuk a két perces ultrahang (nem viccelek, van olyan leletem, amin a vizsgálat kezdete 11 óra 30 perc, a lelet nyomtatása pedig 11 óra 32 perc) alapján nem is tudom, hogy mit tudtak volna megállapítani. Aztán amikor megszületett a fiam, az orvosom is csak nézett, de én is majdnem leestem az ágyról, amikor mondták, hogy mekkora. Hat hónaposan pont 6 kg volt. Két hétig voltunk bent a kórházban. Délután született, elvitték a koraszülöttre, oda már nem engedtek fel aznap, de másnaptól két óránként mentem szoptatni. Hat hónapos koráig csak szoptattam, és még egy éves koráig szopott. A fejlődésével nem voltak gondok, igaz, hogy csak 15 hónaposan indult el, de nem gondolom, hogy ez a kis súlya miatt lett volna. De tényleg, miért kérdezed? Nálatok is hasonló a helyzet?
2011. máj. 9. 15:54
 8/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok, köszönöm a válaszokat!

Igen, azért kérdeztem, mert nálunk is hasonló a helyzet. Én fiam is 39hétre- időben mindössze 2600grammal született- és 49cm-vel. Vékony volt a köldökzsinórja, és így bár teljesen egészséges, és nincs egészségügyi problémája, csak annyi volt- hogy kicsi maradt, és a gyerekorvosunk táplálékhiányosnak mondta. A kórházban pedig mivel gyenge volt- a csecsemős dokik mind koraszülöttnek mondták. Pedig 10-/10es apgarral született, szóval nem volt vele nagy gond.

Elég gyenge volt kb 4napig- nem tudott enni, a vércukra sokat ingadozott, infúziót is kapott. De 4nap után - mikor már szétaggódtam magam- teljesen magához tért és azóta is nagyon szépen fejlődik.

Nagyon gyorsan hízott az első 4hónapban, és ő is kb 3.5hós korára duplázta meg a súlyát.

egy hónap mulva lesz egy éves, és most olyan 8.9kg.

Ügyes- a fejlődésben nincs lemaradva.

Megnyugtató, hogy ügyes és okos kisbaba lett, pedig azér kicsit hátránnyal indult.

:-)

remélem mindenki másnál is így lesz!

2011. máj. 9. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!