3 hónapos babám, ha ébren van, sír. Már nagyon nehezen viselem! Mitől lehet?
Lányom 6,5 hónapig ordított, ha ébren volt. Keveset aludt, és voltunk vele többször is dokinál: csak tippek voltak... biztos hasfájás, biztos reflux, biztos érzékeny gyerek stb. Már kezdtem begolyózni az állandó üvöltéstől és nem tudtam mi az oka.
Aztán egyszer csak abbahagyta, és azóta megállás nélkül vigyorog.
Baromi nehéz benne lenni, és annyira rossz érzés, hogy nem tudsz rajta segíteni (sok mindent kipróbáltunk, de ő csak ordított). Így sokszor vele sírtam.
Ezt túl kell élni.
De ha nagyon aggódsz, akkor menjetek el orvoshoz, biztos, ami biztos.
Lányom kb 4 hónapos koráig csinálta ezt. Már anyukámat is hívtam néha, hogy segítsen kicsit, mert nem bírtam idegileg. Akkor hagyta csak abba, ha fel és alá sétáltam vele a lakásban. Aztán jött a csoda. Senki nem gondoltam, hogy fáj a hasa, aztán adtuk neki az Infacolt és láss csodát, már kevesebbet sírt, és aztán már nekem is csak vigyori volt. Nem tudom mivel volt éppen összefüggésben, mert doki néni szerint nem az Infacollal, de szerintem segített.
A járkálás is a hasfájást támasztja alá. Úgy járkáltam vele, hogy bebugyoláltam takaróba és magamhoz szorítottam. Aztán kendőtünk is.
Szerintem, ha amikor csak tudsz hívj segítséget, mert nagyon nehét elviselni a sírást, és ha hagyod sírni sok babánál az sem segít. Kitartás, hidd el jobb lesz!!!
Nálunk ezt a csörgők oldották meg. Kisfiamnak is csak az felelt meg, ha sétáltunk vele, és ő a vállunk fölött kukucskált. Aztán leraktruk a hátára, és elkezdtünk vadul csörgőt rázni, hogy túlhangoskodja a csörgés a sírást, nem kell egy perc és arra figyel, és pár perc után mosolyog. Fene gondolta volna, hogy unatkozik ké és fél, 3 hónaposan. Vetünk neki olyan színes virágszirmos szélforgót is, imádja. De sajnos akkor is kell mellé egy ember, aki folyton "szórakoztatja", rázza a csörgőd, pörgeti a szélforgót.
Nekünk bejött a séta is, a babakocsi elaltatja, vagy megnyugtatja. Vigyél egy könyvet, és olvass, eg kézzel meg ide-oda tologasd közbe. Van akinél ez otthon is bejön---sajna nálunk otthon hatástalan.
Kitartás, olyan hamar felnőnek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!