Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 hónapos babád miket csinál...

3 hónapos babád miket csinál és hogyan fejlesztitek?

Figyelt kérdés
2011. máj. 8. 12:31
 1/10 anonim ***** válasza:
Tudom, off, de ez engem is érdekel. Az én lányom még csak 2,5 hós, és kíváncsi vagyok, kb. hol kellene 3 hónapos korára tartania.
2011. máj. 8. 12:35
 2/10 anonim ***** válasza:

Először is egy linket ajánlok, én javarészt innen veszem a tippeket:

[link]

Az enyém nagyjából ezeket csinálja hónapról - hónapra, de most, hogy jövő héten 3 hónapos lesz, nagyjából ezek a jellemzők: már nem jár annyit a keze-lába, mint 1 hónappal ezelőtt, a szemével követ bennünket, ha közel hajolunk hozzá, mosolyog.Gügyög pár napja, ilyen hangokat ad ki: gőg, gő, geg stb.Szóval gyakorolja a "g" betűt. :D

Írták egy csomóan itt az oldalon, hogy a babájuk játszik; a miénk totál érdektelen a plüssfigurái és más egyéb játékai iránt.Ha az arca elé toljuk, egy darabig nézi, de nem köti le a figyelmét, akkor is inkább ránk mered nagy szemekkel.Fogni még nem fog határozottan, max.reflexszerűen néha a cumiját, ezt cumizás közben a kezével ki-be tologatja, színes, mintás puha rongyokat viszont előszeretettel markolászik, főleg szoptatás közben, vagy ha egyedül fekszik az ágyában.Hangra figyel, ha pórszívózok, szinte rögtön elhallgat, sőt, bealszik, gondolom a monoton zúgástól, amint lekapcsolom már fel is ébred és sír, zenélő képeslapjára nagyon figyel, ha végetér a zene, sírással jelzi, hogy "még-még".

Nagyjából ennyi.Off: én is várom a további válaszokat.

2011. máj. 8. 13:47
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem is 2,5 hónapos. 2 hónapos korában vettünk játszószőnyeget kb. két naponta rakom rá, van amikor fél-egy órát is elvan rajta, nézelődik, nézi a mintáját, a felette lógó állatokat. Van rajta műanyag lapos rágóka, azt szereti ütögetni a kezével, alá fészkelődik és megüti hogy himbálózzon, amikor megáll a játék újra ütéssel mozgásba hozza. Van mellette egy plüss kigyó azt is szereti nézegetni (érdekes alakja, színe van) és néha azt is ütögeti. A tükörbe szoktam mutatni magát, de nem köti le, nem is érti ki az a másik baba, elfordul, jobban érdekli a színes logó cucc a szönyegen. Ha pelenkázón vagyunk, szoktam a lábával biciglizni, azt nagyon szereti. Sokat mondókázok, énekelek neki, mindig figyel, próbálja utánozni a szám mozgását, csücsörít, néha felsikongat, aztán meglepődik a saját hangján és elhallgat néz körbe, ki volt az. Apát nagyszülőket követi a tekintetével, ha rá mosolyogni. Mindkét irányba oldalra fordul, és két hete hasról hátra fordul. Szeret hason lenni, a fejét emeli és nézelődik. Fogni csak anyagokat szeret, a takaróját, a ruhámat amikor szopizik, gyűrögeti. Csörgőt nem igazán szereti, nem is fogja meg, ha én rázom neki oda néz, de nem érdekli különösebben. Nagyon szereti a csillogó és világító tárgyakat, mindig a lámpákat figyeli, nálunk sok spot van a falban, és a bárszekrényen a csillogó üvegeket nézi. Az ágya fölött van forgó zenélő, követi a szemével, és pár napja próbál utána nyúlni, mint ahogy a játszószőnyegen. Séta közben is érdeklődő egyre többet nézelődik és nem alszik a mózesben. Az éneklésen és a mondókázáson kivül, sokat beszélek hozzá, plusz majdnem mindennap hallgatunk babazenét is, van amelyiket tényleg hallgatja, de van olyan cd amin elalszik, ezt akkor szoktam bevetni, ha nyűgös, álmos, de még nem tud elaludni, meghallgatja az első két dalt, aztán már alszik is.
2011. máj. 8. 15:24
 4/10 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam jövő hét pénteken lesz 3 hónapos.

A szemével követ minket, ránk mosolyog, ha számára érdekeses csinálunk, körbevigyorogja a fejét és sikongat. Játszani úgy szeret, ha mi is ott vagyunk vele.Van ilyen állványa, amiről lóg mindenféle játék, azt ha fölé tesszük nézegeti, már próbálja a kezével mozgásba hozni a játékokat, véletlenül meg is fogja már amit elér. Plüssjátékok nem érdeklik, hiába mozgatjuk előtte. Viszont van két színes állatos párnája, azokat sokáig elnézegeti.

Nem szeret egyedül, ha nem tudom fogni, beteszem a hordozóba, onnan nyugodtan nézeget. Már megismer, reggel nagy mosollyal köszönt.

Sokat gőgicsél, szeret beszélgetni, sokat mondja hogy "hug-hug". Hason nagyon utál, de ha mégis hasra fordítjuk szépen emeli és tartja a fejét.Többet van háton, már magától oldalra fordul. Nagyokat rugdos, kalimpál a kezeivel. Ha hangos hangot ad ki, meglepődik honnan jött.Ha megfogom a kezeit, felhúzza magát ülésbe. Kb.2 hete csócsálja a kezeit,folyik a nyála és a szájába tömi, ami odatéved, pl.textilpelus, partedli, az én pulcsim.

Biztos kihagytam valamit, de hirtelen ez jutott eszembe.

2011. máj. 8. 17:28
 5/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Az én kislányom követ a szemével, már az elé tartott tárgyakat is figyeli ( a gyufás doboz, meg az instant tea a kedvence, mert zörög). Ki is akarom próbálni, hogy leteszem hasra, és úgy zörgök neki, hátha. De utál hason lenni. Csak aludni szeret úgy.

Az ökle folyton a szájában van, vagy a textil pelus, vagy az előke. Megállás nélkül magyaráz, sikongat, sőt, valamelyik nap még kacagott is. De úgy, hogy majdnem sírva fakadtam a gyönyörűségtől. :D

Hason utál, nem igazán emeli fel a fejét. Átfordítja, főleg alvás előtt a kényelmesebb oldalra, de nem emeli. Inkább a fenekét emelgeti, és próbálgatja a megfordulást. Nagyon cseles gyerek: inkább megtanul átfordulni, csak ne kelljen megerőltetnie a nyakát. :)

Egyre gyakrabban fog meg tárgyakat, de szándékosan még nem nyúl semmiért.

2011. máj. 9. 09:01
 6/10 anonim ***** válasza:

17:28-as

A felültetés hogy történik nálatok?Rendesen felhúzza magát ülésbe?Az enyém még semmi ilyet nem csinál, ha nyújtom a kezem, belekapaszkodik, de ennyi.

:))

2011. máj. 9. 09:06
 7/10 anonim ***** válasza:

Igen, amint megfogja valaki a kezeit rögtön felhúzza magát és nagyon örül magának, hogy ilyet tudott :) Aztán amikor vissza akarod engedni, felemeli a lábait, hogy kiegyensúlyozza magát, nagyon cseles.

Az elmúlt pár napban is csinált új dolgokat. Most már direkt nyúl a kedvenc játéka után, és szerdán nézett rám először úgy, hogy látszott, tudja ki vagyok. Majd el olvadtam :)

Hason ő is nagyon utál, de muszáj naponta pár percere hasra tenni, hogy edze a hátizmait. A fejét nagyon ügyesen tartja már, icipicit inog csak, úgyhogy már csak hátra edzünk :)

2011. máj. 13. 11:14
 8/10 anonim ***** válasza:
Ne haragudj utolsó, lehet, hogy viccesnek tűnik a 3 hónapos babádat felültetni, de a gerince úgy ki fog készülni ebben az egészben, majd csak akkor veszed észre, mikor púpos meg gerincferdüléses, rossz tartású, ortopédiai eset lesz, mire ténylegesen tud majd ülni....
2011. máj. 16. 09:17
 9/10 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! Nem szoktam direkt ultetni, ha erre gondolsz. Kicsit felhúzza magát és már fektetem is vissza. O jott rá erre, nem én eroszakoltam rá. Tisztában vagyok vele, hogy ilyen pici babát nem szabad ultetni, de koszi az oktatást. Egyébként meg úgy tudom, hogy amit egy baba magától csinál, az nem árt neki.
2011. máj. 16. 14:15
 10/10 anonim ***** válasza:
Mivel a lányom nem tartja a fejét, nekem ma tanácsolta a doktornő, hogy naponta párszor húzzam fel ülésbe. A gerincét tartja, ülne is nagyon szívesen, de a fejét nem tartja. És ha el akarom kerülni a gyógytornát, akkor ezt kell csinálni. (Meg görgetni a szőnyegen.)
2011. máj. 17. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!