3 hónapos babád miket csinál és hogyan fejlesztitek?
Először is egy linket ajánlok, én javarészt innen veszem a tippeket:
Az enyém nagyjából ezeket csinálja hónapról - hónapra, de most, hogy jövő héten 3 hónapos lesz, nagyjából ezek a jellemzők: már nem jár annyit a keze-lába, mint 1 hónappal ezelőtt, a szemével követ bennünket, ha közel hajolunk hozzá, mosolyog.Gügyög pár napja, ilyen hangokat ad ki: gőg, gő, geg stb.Szóval gyakorolja a "g" betűt. :D
Írták egy csomóan itt az oldalon, hogy a babájuk játszik; a miénk totál érdektelen a plüssfigurái és más egyéb játékai iránt.Ha az arca elé toljuk, egy darabig nézi, de nem köti le a figyelmét, akkor is inkább ránk mered nagy szemekkel.Fogni még nem fog határozottan, max.reflexszerűen néha a cumiját, ezt cumizás közben a kezével ki-be tologatja, színes, mintás puha rongyokat viszont előszeretettel markolászik, főleg szoptatás közben, vagy ha egyedül fekszik az ágyában.Hangra figyel, ha pórszívózok, szinte rögtön elhallgat, sőt, bealszik, gondolom a monoton zúgástól, amint lekapcsolom már fel is ébred és sír, zenélő képeslapjára nagyon figyel, ha végetér a zene, sírással jelzi, hogy "még-még".
Nagyjából ennyi.Off: én is várom a további válaszokat.
Az én kisfiam jövő hét pénteken lesz 3 hónapos.
A szemével követ minket, ránk mosolyog, ha számára érdekeses csinálunk, körbevigyorogja a fejét és sikongat. Játszani úgy szeret, ha mi is ott vagyunk vele.Van ilyen állványa, amiről lóg mindenféle játék, azt ha fölé tesszük nézegeti, már próbálja a kezével mozgásba hozni a játékokat, véletlenül meg is fogja már amit elér. Plüssjátékok nem érdeklik, hiába mozgatjuk előtte. Viszont van két színes állatos párnája, azokat sokáig elnézegeti.
Nem szeret egyedül, ha nem tudom fogni, beteszem a hordozóba, onnan nyugodtan nézeget. Már megismer, reggel nagy mosollyal köszönt.
Sokat gőgicsél, szeret beszélgetni, sokat mondja hogy "hug-hug". Hason nagyon utál, de ha mégis hasra fordítjuk szépen emeli és tartja a fejét.Többet van háton, már magától oldalra fordul. Nagyokat rugdos, kalimpál a kezeivel. Ha hangos hangot ad ki, meglepődik honnan jött.Ha megfogom a kezeit, felhúzza magát ülésbe. Kb.2 hete csócsálja a kezeit,folyik a nyála és a szájába tömi, ami odatéved, pl.textilpelus, partedli, az én pulcsim.
Biztos kihagytam valamit, de hirtelen ez jutott eszembe.
Első vagyok. Az én kislányom követ a szemével, már az elé tartott tárgyakat is figyeli ( a gyufás doboz, meg az instant tea a kedvence, mert zörög). Ki is akarom próbálni, hogy leteszem hasra, és úgy zörgök neki, hátha. De utál hason lenni. Csak aludni szeret úgy.
Az ökle folyton a szájában van, vagy a textil pelus, vagy az előke. Megállás nélkül magyaráz, sikongat, sőt, valamelyik nap még kacagott is. De úgy, hogy majdnem sírva fakadtam a gyönyörűségtől. :D
Hason utál, nem igazán emeli fel a fejét. Átfordítja, főleg alvás előtt a kényelmesebb oldalra, de nem emeli. Inkább a fenekét emelgeti, és próbálgatja a megfordulást. Nagyon cseles gyerek: inkább megtanul átfordulni, csak ne kelljen megerőltetnie a nyakát. :)
Egyre gyakrabban fog meg tárgyakat, de szándékosan még nem nyúl semmiért.
17:28-as
A felültetés hogy történik nálatok?Rendesen felhúzza magát ülésbe?Az enyém még semmi ilyet nem csinál, ha nyújtom a kezem, belekapaszkodik, de ennyi.
:))
Igen, amint megfogja valaki a kezeit rögtön felhúzza magát és nagyon örül magának, hogy ilyet tudott :) Aztán amikor vissza akarod engedni, felemeli a lábait, hogy kiegyensúlyozza magát, nagyon cseles.
Az elmúlt pár napban is csinált új dolgokat. Most már direkt nyúl a kedvenc játéka után, és szerdán nézett rám először úgy, hogy látszott, tudja ki vagyok. Majd el olvadtam :)
Hason ő is nagyon utál, de muszáj naponta pár percere hasra tenni, hogy edze a hátizmait. A fejét nagyon ügyesen tartja már, icipicit inog csak, úgyhogy már csak hátra edzünk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!