Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tudnám meghosszabbítani...

Hogyan tudnám meghosszabbítani 3 hónapos babám nappali alvását?

Figyelt kérdés
Napközben 2szer alszik 20 percet, és felébred, persze sírva, mert még fáradt. Utána egész nap nyűglődik, és sehogysem tudom visszaaltatni. Estére már halálosan fáradt, és rendszerint fél órát ordítva sír elalvás előtt. Mit tehetnék, hogy a nappali alvás hosszabb legyen, és ne merüljön ki teljesen estére?
2011. máj. 7. 12:49
 1/9 anonim ***** válasza:
Legyen sötét és csend.
2011. máj. 7. 12:55
 2/9 anonim ***** válasza:
ez igy tul bonyolult. talan a vedonovel kellene megbeszelned.
2011. máj. 7. 12:55
 3/9 A kérdező kommentje:
A védőnőnk sajnos nem tud semmit. Tiszta zavart, sosem a kérdésemre válaszol...szóval tőle biztos nem kapok segítséget.
2011. máj. 7. 13:25
 4/9 anonim ***** válasza:
írd le a napirendeteket és az altatás menetét :)
2011. máj. 7. 13:27
 5/9 anonim ***** válasza:

nekem nem sikerült, pedig sok mindennel próbálkoztam :(

ugyanez volt, csak ő 3-szor aludt kereken 20 percet

ez nálunk csak akkor változott meg, amikor áttért az egyszeri alvásra, de sokat nem alszik így sem, max 1 órát

2011. máj. 7. 13:40
 6/9 A kérdező kommentje:
Napirend: 8kor kel, szopi, utána még lustálkodunk egy kicsit, és általában 9kor, fél 10kor visszaalszik egy órára. Utána felkel, éren van a következő szopiig, mai 11kor, vagy 12.kor van, ahogy megéhezik, és utána például nem tudom lerakni, pedig látom rajta, hogy fáradt, illetve hát le tudom, csak kb 20 percet alszik. Nem kell altatni különösebben, mert elalszik magától, már pár napos kora óta. Éjszakai alvással nincs gond, mert fürdés után szopi, lerakom és alszik. Fél 11kor álomtetés, és utána szintén alszik hajnal 4-ig, fél 5ig, akkor enni kel fel, és alszik tovább reggel 8ig. De a délután a legrosszabb, általában azt végigsírja a fáradtságtól, mert délután 4-5 körül is csak 20 percet tud aludni. Na, van ötlet? :)
2011. máj. 7. 19:44
 7/9 anonim ***** válasza:
Babakocsiban nem lehet, hogy elaludna? Vidd el sétálni, amikor álmos szerintem. 1.voltam.
2011. máj. 7. 20:46
 8/9 anonim ***** válasza:

nekem az a tippem, hogy aludna még csak felébred és valami miatt nem tud visszaaludni. tudom, most nagyot mondtam :D

20 perc után kéne mély álomba zuhannia. ha szopi után egyből beteszed a kiságyba várj még vele, 20 perc után tedd csak be, addig feküdj mellette. ha felébred, gyorsan tedd vissza cicire, hátha azon vissza tud aludni és csak utána varázsold a kiságyba. legyen teljesen sötét a szobába ha be tudsz sötétíteni. vayg nagyon nagy csönd legyen, vagy kis zaj, ezt ki kell tapasztalni. én babám ennyi idősen akkor tudott jókat aludni ha bekapcsolva hagytam a tv-t és az szólt míg fel nem ébredt, persze halkan.

2011. máj. 7. 21:21
 9/9 anonim ***** válasza:
még annyi, ha a délutáni szopi előtt is megfürdetheted ha az esti szopi előtt fürdés van, lehet az is megnyugtatná :)
2011. máj. 7. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!