Hol biztonságosabb bekötni a gyerekülést hátul? Középen szabad?
Valahol azt olvastam, hogy középen jobb - gondolom oldalsó ütközés esetén, de frontálisnál nem hinném. Már ha lehet ezt így mérlegelni egyáltalán.
Mondjuk onnan biztos jobban kilátni, ha másért nem, ezért jó lehet.
Mindketten rosszul tudjátok. Középen a legbiztonságosabb, az oldalirányú ütközésere is gondolni kell.
Egyébként hátul bárhová be lehet kötni a gyerekülést, ahol van biztonsági öv.
17:07-es vagyok.
Azt valóban rosszul tudtam eddig, hogy középre nem lehet bekötni. A kimutatások szerint a legtöbben az anyósűlésen űlők halnak meg, utána a vezetőűlésen, hátul középen, hátul jobb oldalon és legkevesebben hátul bal oldalon. Egy esetleges nagy erejű oldalirányú ütközésnél nyaktörés a legvalószínűbb, a fej saját súlya miatt. Többek közt ezért is van a gyerekülésben a fejvédő. Félre ne értse senki, nem akarok vitatkozni, távol álljon tőlem! Csak én így tudom.
Első vagyok.
Én úgy tudtam hogy csak hárompontos biztonsági övvel lehet bekötni a gyerekülést.És középen nem az van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!