Honnan tudom, hogy fázik e babám? Főleg ebbe az időbe? Védőnőm szernt ha hideg a keze akkor fázik?

Ez hülyeség. A te kezed is hideg ha hideg van kint, de mégsem fázol nem? Ha a gyerek jókedvű, nem nyűgös akkor valószínüleg nem fázik. Biztosan amúgy majd csak akkor tudod ha mondja :)
Elvileg azt mondják hogy a tarkóját kell megtapintani. Ha izzad akkor melege van, ha hűvös akkor lehet hogy fázik, de persze fekvő babánál ez sem mérvadó. Én mindíg úgy csináltam, hogy egy réteggel több ruhát adtam rá mint amit én vettem fel. Inkább legyen picit melege, minthogy megfázzon.

A másik igen okos védőnő szerint meg az orrát kell nézni, így a szomszédom mindig az orrát fogdossa a gyereknek. Okos, nem? :)))
Tarkóját nézem a mai napig 19 hónapos kisfiamnak. Nem a kezét, nem a lábát, nem az orrát, hanem a tarkóját.

Az orr nézegetése csak a lakásban működik, de ott tényleg. Ha a szobában hideg az orra, akkor fázik.
Szabadban én is az "egy réteggel több ruhát a gyerekre" elvet alkalmaztam, mert a tarkója mindig meleg volt, még ha fázott is. És mindig vittem magammal mellényt, pólót, pulóvert (mikor mit, időjárásfüggő), hogy tudjak ráadni vagy éppen vékonyabbra cserélni ha úgy alakul. De ha fázik szerintem nem marad el olyan jól, nyűgös, így gondolhat rá az ember, hogy fázik.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!