Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Honnan tudom, hogy fázik e...

Honnan tudom, hogy fázik e babám? Főleg ebbe az időbe? Védőnőm szernt ha hideg a keze akkor fázik?

Figyelt kérdés
10hónapos amúgy,most akkor a kezét kell nézni vagy nem?
2011. máj. 6. 11:58
 1/9 anonim ***** válasza:

Ez hülyeség. A te kezed is hideg ha hideg van kint, de mégsem fázol nem? Ha a gyerek jókedvű, nem nyűgös akkor valószínüleg nem fázik. Biztosan amúgy majd csak akkor tudod ha mondja :)

Elvileg azt mondják hogy a tarkóját kell megtapintani. Ha izzad akkor melege van, ha hűvös akkor lehet hogy fázik, de persze fekvő babánál ez sem mérvadó. Én mindíg úgy csináltam, hogy egy réteggel több ruhát adtam rá mint amit én vettem fel. Inkább legyen picit melege, minthogy megfázzon.

2011. máj. 6. 12:04
 2/9 anonim ***** válasza:
A tarkóját kell nézni!
2011. máj. 6. 12:06
 3/9 A kérdező kommentje:
És az ilyen védőnő?????????brrrrrrrrrrrrrrr
2011. máj. 6. 12:13
 4/9 anonim ***** válasza:

A másik igen okos védőnő szerint meg az orrát kell nézni, így a szomszédom mindig az orrát fogdossa a gyereknek. Okos, nem? :)))

Tarkóját nézem a mai napig 19 hónapos kisfiamnak. Nem a kezét, nem a lábát, nem az orrát, hanem a tarkóját.

2011. máj. 6. 12:28
 5/9 anonim ***** válasza:
én is a tarkóját nézem.tegnap olyan hideg volt a keze,mint a béka lába,piros volt az orra is,mégsem fázott.
2011. máj. 6. 12:30
 6/9 anonim ***** válasza:

Az orr nézegetése csak a lakásban működik, de ott tényleg. Ha a szobában hideg az orra, akkor fázik.

Szabadban én is az "egy réteggel több ruhát a gyerekre" elvet alkalmaztam, mert a tarkója mindig meleg volt, még ha fázott is. És mindig vittem magammal mellényt, pólót, pulóvert (mikor mit, időjárásfüggő), hogy tudjak ráadni vagy éppen vékonyabbra cserélni ha úgy alakul. De ha fázik szerintem nem marad el olyan jól, nyűgös, így gondolhat rá az ember, hogy fázik.

2011. máj. 6. 12:41
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem úgyis üvölt, ha fázik. De tényleg a tarkót szokták nézni. Ha babakocsiban ül, mindenképpen jobban öltöztesd fel, mint magadat, mert ő kevésbé mozog. Inkább vegyél le róla ruhát, ha melege van, minthogy fázzon.
2011. máj. 6. 13:32
 8/9 anonim ***** válasza:
A lakásban a hideg orr az tuti, viszont kint a tarkója. A védőnőd meg menjen vissza a suliba! :)
2011. máj. 6. 13:45
 9/9 anonim ***** válasza:
Ezek a védőnők nem ugyanazt tanulják?Nem egy iskolába járnak??Mert mindegyik mást mond, szinte mindenről.Talán pár hetes volt a lányom,amikor házhoz jött a mi védőnőnk.(akit szeretek nagyon, és tapasztalt)Ő mondta, hogy a baba keze-lába ilyen szempontból nem mérvadó, mert a csecsemőknek rossz a keringésük.Egyedül a tarkóján állapítható meg, hogy fázik -e.A gond csak az, hogy az én picim tarkója mindig meleg.Volt, hogy a szobában az orra hideg volt( most, hogy lehűlt a levegő, és nem volt nálunk távfűtés), de a tarkója akkor is meleg maradt...
2011. máj. 6. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!