Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bele fogok jönni az anyaságba...

Bele fogok jönni az anyaságba ugye?

Figyelt kérdés
3 hete született a tündérkém, első baba, és minden olyan nehéz, úgy érzem állva bírnék aludni. Hasfájós baba, ha nem alszik, akkor sír vagy eszik. Ugye nem csak én vagyok így? Hogyan lehet átvészelni ezt a gyönyörű, de legnehezebb időszakot?
2011. máj. 5. 18:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ne aggódj,mindenki így van ezzel.Az ember nincs erre felkészülve.Mindenhol azt olvastam,hogy megszületik a baba,hazaviszed és minden tökéletes.Ezzel ellentétben jönnek a gondok.Hasfájás,szélgörcs,kevés tejci,éjjeli fent létek....stb

Mi már 4 hónaposok vagyunk de még mindig nagyon nehéz,viszont sokkal jobb mióta elmúlt a hasfájós korszakunk.

Türelem,kitartás és ha bírsz dőlj le akár 10 percre is.Már most is ó Anya vagy csak fáradt és kimerült!

2011. máj. 5. 18:20
 2/11 anonim ***** válasza:

Szia sorstárs! :) Kitartást, csak ezt tudom mondani. Most 7 hetes a fiam, minden nap abban reménykedem, hogy könnyebb lesz. Könnyebb is lesz, de jön utána más gond. Pl. elmúlt a hasmenés, jött helyette nátha. Állandó orrszipkázás, amit végig bömböl... aztán jött székrekedés... meg az esti hasfájás, vigasztalhatatlan sírás...

DE! Tegnapelőtt épp semmi baja nem volt, a szőnyegen mutogattam neki játékokat, de jobban érdekelte, ahogy grimaszolok. És egyszer csak rám mosolygott, életében először! Látta, mennyire boldog vagyok, és csak mosolygott és mosolygott! Kárpótolt mindenért! :D Imádom.

Egyébként idővel biztosan könnyebb lesz.

2011. máj. 5. 18:24
 3/11 anonim ***** válasza:

Ne izgulj, ezzel mindenki így van. Pár hét maximum és túl leszel rajta! Nekem 2 fiam van, de a másodiknál is ugyanúgy átmentem az első hetek nehézségein, semmivel sem volt könnyebb.

1 hónaposan már sokat lát, hamarosan mosolyogni is fog majd, reagál rátok, és minden megváltozik, el is felejted majd a kezdeti nehézségeket. Fel a fejjel és boldog babázást:-)!

4/11 anonim ***** válasza:

HOGYNE JÖNNÉL BELE?

Ilyen kedves kérdést rég olvastam! :-)

Nekem 8 hós a babám, és irtó boldog vagyok, de sohasoha nem fogom elfelejteni az első pár hónapot, hogy milyen nehéz volt mind testileg, lelkileg, idegileg. Pedig irtó boldogok voltunk, de minden nap sírtam a kimerültségtől, a félelemtől, hogy vmit rosszul csinálok, és minden nap összeugrottunk a férjemmel vmi bugyutaságon. De este mindig kibékültünk, és homály szemmel néztük:-), ha végre valahára elaludt a kislányunk.

Én kb. 3 hónapig éreztem azt, hogy tök béna vagyok, hogy úristen, ezt Én nem fogom bírni, és tuti elválunk. Most azt érzem, hogy a házasságunk soha ilyen erős nem volt, hogy egy hegyet is eltolnék, ha a kiscsajomról van szó, de a kimerültség még mindig van, bár sokkal enyhébb. :-) De már nem érdekel, hozzáedződtem azt hiszem.

Hidd el bele fogsz jönni, kicsit adjál fel a takarításból, "használj ki" mindenkit a környezetedben, és kérd, hogy segítsenek, mert úgy érzed sok. Boldogan mennek majd, meglátod...

Kitartás, és jó egészséget!!

5/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Persze, hogy belejössz csak még szokni kell az új helyzetet.Én 5 hónapja szültem és nekem is hasfájós volt a pici szóval megtudlak érteni mit élsz át.Én minden nap számoltam hány nap van még a 3 hónapos koráig mert addig tart általában ez a hasfájás.Nagyon nehéz volt mi is kipróbáltunk minden csodaszert egyedül az espumisan csepp és az orvos által felírt papaverini oldat segített na meg a sok torna és a hason altatás!Észre sem fogod venni milyen gyorsan megy az idő, nálunk most a fogával van a gond és tudod néha visszasírom a hasfájós korszakot!

Kitartást neked és gratulálok a picihez!

2011. máj. 5. 18:25
 6/11 anonim ***** válasza:
én is azt gondoltam,hogy olyan lesz,mint a filmekben..,minden szuper lesz és majd boldogan babázok.ehhez képest hulla fáradt voltam,mert rosszul aludt,keveset szopizott,fájt a hasa.egy élő halott voltam egész nap.a végén már depis voltam! de olyan 6hét után már jobban beállt a napirendünk,és minden jobb lett.azt gondoltam nekem nem is kell több gyerek,de most megint babát várok és a jövőhéten elvileg szülés!! ugyhogy nyugi! van remény!!
2011. máj. 5. 18:27
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Éppen ledőltem pár perce, apa nemrég fürdette meg a kicsit :) Most megnyugtattatok, köszönöm szépen a jókívánságokat is, viszont kívánom mindenkinek! ;)
2011. máj. 5. 19:09
 8/11 anonim ***** válasza:

:)

Élvezd ki amíg csecsemő :) Tudom nehéz és fáradt is vagy ,de hidd el olyan gyorsan elszalad az idő ! Én visszasírom most 20 hónapos a kisfiam :)

2011. máj. 5. 20:52
 9/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Biztosan bele fogsz jönni:)Csak az eleje ilyen nehéz, emlékszem,én visszasírtam a régi életem, nem voltam erre felkészülve, aztán ahogy növekedett a kisfiam, és egyre több mindent csinált, egyre jobban élveztem én is.Ma már 13 hónapos a nagyfiú, egész nap szaladgál(ő elég korán elindul), szóval nem unatkozunk:))Minden simán fog menni, nyugi!!

2011. máj. 5. 21:18
 10/11 anonim ***** válasza:

Másodiknak!

Ez annyira gyönyörű lehetett neked.A világ legjobb érzése mikor először rád mosolyog a babád! :)

Bocs az offért kedves kérdező!

Ne aggódj, előbb-utóbb megszűnnek a gondok pés kezdődik a felhőtlen babázás és a végigaludt éjszakák üvöltés nélkül, hasfájás nélkül, gondok nélkül!Remélem nem csak én vagyok ilyen szerencsés :)

4 hónapos a lánykám

2011. máj. 5. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!