Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem akarok két nevet adni a...

Nem akarok két nevet adni a lányomnak, hogy szereljem le anyósomat?

Figyelt kérdés

Erőszakos, mint a piaci légy ebben a témában. (pedig szeretem őt amúgy, jó fej nő). A vezetéknevünk se túl rövid, a keresztnév se, (jól is cseng együtt), de nyomatja, hogy még egy név kell. De nem tudja megmagyarázni, hogy miért! (A férjemnek is két nevet adott, de csak nyűg neki mindenhol, a 2.at nem használta soha).

Valaki mondja már meg, miért jó a két keresztnév? Hátha megérteném anyósomat!! :((

2011. máj. 4. 14:06
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Ugyanezen a véleményen vagyok kedves kérdező, mint Te a 2 nevet illetően!

Csak nálunk az volt a nagyobb gond, hogy a férjem akart mindenképpen 2 nevet, nem az anyósom, úgyhogy nagyon lehurrogni sem tudtam, hiszen együtt kellett dönteni a nevet illetően. Végül tényleg két neve lett, elsősorban azért mert nem tudtunk dönteni,mind a két név nagyon tetszett, így megkapta mind a kettőt és a férjem kívánsága is teljesült. Nem bántam meg egyáltalán, el sem tudnám képzelni, hogy a kislányunkat máshogy hívják:)

2011. máj. 4. 15:26
 22/25 anonim ***** válasza:
Mondd azt, hogy oké. De a szülőszobán csak egy keresztnevet adsz.
2011. máj. 4. 15:50
 23/25 anonim ***** válasza:

Téged fognak megkérdezni a szülőszobán :) Oda csak nem megy be megmondani hogy két neve legyen.

Nálunk meg a saját nevét akarta a gyereknek, hát én meg pont nem :D Amikor mondtam neki, hogy már középiskolás koromban eldőlt ez a dolog, és megmondtam mi lesz a lányunk neve, akkor meg megsértődött, és megkérdezte, hogy miért? Van olyan név? Amúgy Fanni, elég gyakori, csak a sértődöttség mondatta ezt vele, de hát nálunk előszőr az is baj volt hogy nem fiú, aztán hogy nem az ő nevét kapja, a másodikkal meg már az is, hogy miért van egyálltalán második baba, mert ő is csak egyet szült, és akkor nekem is csak egyet kéne, aztán most úgy néz ki, hogy a második is kislány lesz, erre megjegyezte, hogy hát az is gyerek. Szóval nálunk alapvető gondok vannak anyóssal, de szerencsére ezek közül egyik sem az ő dolga, és nagyjából nem is kérdeztem :D

2011. máj. 4. 16:28
 24/25 anonim ***** válasza:
A férjemnek is és nekem is két keresztnevünk van. A kislányunk is kettőt kapott mindennek ellenére én sem ragaszkodom hozzá. A lányunknak is azért adtuk 2-nak az én keresztnevem, mert nagyon rövid az első. Szóval én is azon a véleményen vagyok, mint az előttem szólók többsége. Mondd, hogy még átgondolod, a szülőszobán meg csak te vagy ti lesztek ott. Egyébként szép nevek, az Orsolya és a Bernadett is szerepelt a mi listánkon is, végül mégis Ada lett a babánk:)
2011. máj. 4. 19:52
 25/25 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti: Az én kislányom is Fanni lett, és nálam is már középsuliban eldölt, hogy az lesz, és nekem is az anyósom nem értette, hogy mért nem az ő nevét kapja a gyerek. (Zsuzsanna):D
2011. máj. 4. 23:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!