Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem akarok két nevet adni a...

Nem akarok két nevet adni a lányomnak, hogy szereljem le anyósomat?

Figyelt kérdés

Erőszakos, mint a piaci légy ebben a témában. (pedig szeretem őt amúgy, jó fej nő). A vezetéknevünk se túl rövid, a keresztnév se, (jól is cseng együtt), de nyomatja, hogy még egy név kell. De nem tudja megmagyarázni, hogy miért! (A férjemnek is két nevet adott, de csak nyűg neki mindenhol, a 2.at nem használta soha).

Valaki mondja már meg, miért jó a két keresztnév? Hátha megérteném anyósomat!! :((

2011. máj. 4. 14:06
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Szerintem még a szülés előtt mindenképpen mondjátok meg neki, hogy egy nevet adtok neki. Ha utólag tudja meg, nagy sértődés lehet belőle, az meg tök felesleges. inkább most vesszetek össze, mint akkor, amikor hulla fáradt vagy egy pici baba mellett.
2011. máj. 4. 14:18
 12/25 anonim ***** válasza:

Az én lányomnak kettő van, a tiednek egy lesz. Kerek perec mond meg neki, hogy egy lesz és kész. Vagy mond neki, hogy majd eldöntöd a szülő ágyon. Akkor legalább békén hagy. Aztán meg anyakönyveztetitek és megmutatod neki, hogy tessék, egy neve van. Mond meg neki, hogy szálljon le a témáról.

Nálam pont fordítva volt. Minek neki kettő?:D Ebbe senkinek nem hagytam beleszólást, ha a párom azt mondta volna, hogy egy lesz, én akkor is kettőt adtam volna neki. 9 hónapig gyártottam:D én döntöm el:D

2011. máj. 4. 14:18
 13/25 A kérdező kommentje:
Nem lesz a lányunk neve sem annyira átlagos, sem túl divatos, sem túl cifra. Orsi lesz egyszerűen. Orsolya. A vezetéknév ritka és szép. És még erre dobna rá anyósom egy Bernadett-et, vagy egy Zsuzsannát...
2011. máj. 4. 14:19
 14/25 A kérdező kommentje:
De azért adom elsőnek az elsőt, mert nekem (nekünk) az tetszik :) Nekem is egyet adtak, volt mikor nem tetszett, de most pld. már szeretem.
2011. máj. 4. 14:19
 15/25 A kérdező kommentje:
Köszi a többi választ is! :) Tudja, hogy mindenképp "egynevű" lesz a lányunk, de ő - mikor a név szóbakerül - hozzáteszi a saját verzióját. Mintha bekattant volna.. Tényleg nem értem. Apósom se érti. (Ja, és nem egy begyepesedett vénasszony, dolgozó nő, jó fej, aranyos, értelmes amúgy).
2011. máj. 4. 14:21
 16/25 anonim ***** válasza:

Mondd meg neki, hogy majd a második lányotok Bernadett vagy Zsuzsanna lesz! Egyébként ezek is szép nevek, de az Orsival együtt már tényleg sok.

Aztán mire oda kerül a sor már lehet hoyg el is felejti a dolgot...

2011. máj. 4. 14:22
 17/25 anonim ***** válasza:
mondd meg anyósodnak, hogyha kettesével "lövitek el" a szép neveket, akkor nem fogtok tudni szép nevet adni a 10.gyereknek :-)
2011. máj. 4. 14:22
 18/25 anonim ***** válasza:
Csak akkor érdemes kettőt adni ha van kettő ami tetszik, nem kell túlmisztifikálni egy ilyen egyszerű dolgot. Orsolya tetszik neked és más nem és nem is akarsz, akkor Orsolya lesz, ennyi. Ha valakinek kettő tetszik és nem tud dönteni akkor ad kettőt, ennyi. A gyerek használja amelyiket használja hiszen mindkettőt a szülei adták neki mert nem tudtak választani mert minmdkettőt szeretik, ennyi.
2011. máj. 4. 14:23
 19/25 A kérdező kommentje:
:)) De jókat nevettem!! Köszi a tippeket! NA ezeket tutira bevetem, ha jön legközelebb!!!! :)))
2011. máj. 4. 14:25
 20/25 anonim ***** válasza:

Az én lányomnak 2 neve van.A mi családunkban ez hagyomány, mindenkinek 2 van, a szüleimnek is és az összes nagyszülőmnek is 2 volt(1 kivétellel).

Mikor megkérdezte anyós, hogy minek 2, azt válaszoltam,azért mert én így szeretném.Már kezdtem lemondani róla annyira lehurrogott mindenki, no meg a vezetéknév sem kimondottan rövid, meg is egyeztünk egy mindkettőnknek tetsző névben, aztán kiderült, hogy kislány.

Az orvos egyfolytában Bogizta a 4D-n és utána mi is 2 napig, aztán a párom mondta, hogy neki igazából annyira nem is tetszik én meg mondtam, hogy nekem se:D

Neki volt egy név amiből nem engedett, kijelentette, hogy csak az lehet!

Én ugyanígy voltam a dologgal, nem engedtem az én szerelmemből.

Így lett a lányunk Fruzsina Izabella.

Már 4 hónapos és egyáltalán nem bánjuk, hogy mégis 2 neve lett.

Bár az, hogy utálni fog bennünket valahányszor alá kell majd írnia valamit, kétségtelen:)

2011. máj. 4. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!