Nem akarok két nevet adni a lányomnak, hogy szereljem le anyósomat?
Erőszakos, mint a piaci légy ebben a témában. (pedig szeretem őt amúgy, jó fej nő). A vezetéknevünk se túl rövid, a keresztnév se, (jól is cseng együtt), de nyomatja, hogy még egy név kell. De nem tudja megmagyarázni, hogy miért! (A férjemnek is két nevet adott, de csak nyűg neki mindenhol, a 2.at nem használta soha).
Valaki mondja már meg, miért jó a két keresztnév? Hátha megérteném anyósomat!! :((
Az én lányomnak kettő van, a tiednek egy lesz. Kerek perec mond meg neki, hogy egy lesz és kész. Vagy mond neki, hogy majd eldöntöd a szülő ágyon. Akkor legalább békén hagy. Aztán meg anyakönyveztetitek és megmutatod neki, hogy tessék, egy neve van. Mond meg neki, hogy szálljon le a témáról.
Nálam pont fordítva volt. Minek neki kettő?:D Ebbe senkinek nem hagytam beleszólást, ha a párom azt mondta volna, hogy egy lesz, én akkor is kettőt adtam volna neki. 9 hónapig gyártottam:D én döntöm el:D
Mondd meg neki, hogy majd a második lányotok Bernadett vagy Zsuzsanna lesz! Egyébként ezek is szép nevek, de az Orsival együtt már tényleg sok.
Aztán mire oda kerül a sor már lehet hoyg el is felejti a dolgot...
Az én lányomnak 2 neve van.A mi családunkban ez hagyomány, mindenkinek 2 van, a szüleimnek is és az összes nagyszülőmnek is 2 volt(1 kivétellel).
Mikor megkérdezte anyós, hogy minek 2, azt válaszoltam,azért mert én így szeretném.Már kezdtem lemondani róla annyira lehurrogott mindenki, no meg a vezetéknév sem kimondottan rövid, meg is egyeztünk egy mindkettőnknek tetsző névben, aztán kiderült, hogy kislány.
Az orvos egyfolytában Bogizta a 4D-n és utána mi is 2 napig, aztán a párom mondta, hogy neki igazából annyira nem is tetszik én meg mondtam, hogy nekem se:D
Neki volt egy név amiből nem engedett, kijelentette, hogy csak az lehet!
Én ugyanígy voltam a dologgal, nem engedtem az én szerelmemből.
Így lett a lányunk Fruzsina Izabella.
Már 4 hónapos és egyáltalán nem bánjuk, hogy mégis 2 neve lett.
Bár az, hogy utálni fog bennünket valahányszor alá kell majd írnia valamit, kétségtelen:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!