Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Mennyi pénzt költötök...

Anyukák! Mennyi pénzt költötök a gyerekre, magatokra? Az én drágám baromi soknak találja amit én elköltök a gyerekekre, magamra. (Utóbbi negyed év alatt)

Figyelt kérdés

Főleg aki nem kap sehonnan használt ruhákat,nincs nagyobb tesó,mennyibe kerül mondjuk egy nyári vagy téli ruhatár a gyereknek?Hetente mennyit költötök el "apróságokra"?(Olyasmire gondolok ami gyorsan kell,nem nagybevásárlásokon vesztek meg,hanem csak ugy,pl cumi,nasi,apró játék,gyermek sampon,pospikrém,napkrém,stb)

Magatokra mennyi pénzt költötök el új ruhatárra,ha tegyük fel az utóbbi 2 évben szinte csak terhesruhát vettetek magatoknak,amiket meg előtte hordtatok azok kicsik,nagyok,netán túl tinisek?

Vettem a lányomnak egy 5ik cipőt is,mert KELLETT(2 szandi,egy ünneplős,egy játszós.2 félcipő de azokban már nagyon izzad a lába és egy vékony olcsó edzőcipő féle homokozóba,motorozáshoz). Ebből lett a vita,merthogy kifolyik a pénz a kezem közül.

2011. máj. 3. 13:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

ma 13:32 vagyok

azt elfelejtettem írni, hogy a kinőtt ruháit eladom, így mondhatni ingyen vannak a ruhái mert abból veszem a következő ruhatárat :)

2011. máj. 3. 13:35
 12/20 A kérdező kommentje:
50 darab ruha 8000ért?? Azt a hatvanezet amit magamra költöttem,nem egy szezonra vettem magamnak,ebből a farmerokat,kabátokat fogom hordani még jövő télen is,meg még később,igy enm tunik olyan soknak,mert előtte amik voltak vagy kicsik,vagy nagyok.Szóval valahol ezeket én is egy évre vettem,vagy még többre:-)
2011. máj. 3. 13:38
 13/20 anonim ***** válasza:
Még nem számoltam, de nem ugrálhatok nagyon. Szerencsére kaptunk ruhákat a rokonoktól, és mindig elmegyek a közeli börzékre, ott olcsón kapok ruhákat. Eddig is kínaiból öltöztem és turiból, most is. Persze, jó lenne lefogyni és a régi ruháimat felvenni. Szükség volt bizony nadrágra, felsőkre. Én textil pelusos voltam, és a mosással vasalással is sokkal kevesebbet költöttem egy hónapban mint ha eldobható lett volna a pelenka. Igyekszem havi 20-nál többet nem költeni ezekre. Nekünk ennyire futja. Spórolnunk is kell, mert várjuk a következő babát. A nasi, apró játék, gyereksampon, stb. elfelejtve nincs rá szükség. Ennek hiányában még nem járatom le magamat a barátok előtt. Meg ne sértődj, de sok embernél ez a probléma. Sírnak a pénz miatt, de a műkörmökre, fodrászra futja. Attól még lehet valaki igényes, hogy nincsen műkörme. Ezt nem neked szántam! Csak sok helyen ez megy! Egyébként megoldás lehet, ha apa kezdi ezeket a dolgokat kézbe venni, majd megtudja.... A faszik sokszor azt hiszik, okosabbak és majd ők megmutatják, én a helyedben kipróbálnám, add át a felelősséget, aztán bizonyítson.
2011. máj. 3. 13:39
 14/20 A kérdező kommentje:
Én is elkezdtem árulni a kinőtt ruhákat,de nem nagyon megy...:-( pár dolgot azért eladtam,abból a gyerekeknek vettem főleg uj játékot,ruhát,stb.
2011. máj. 3. 13:39
 15/20 anonim ***** válasza:
Akkor azt tudnám javasolni, hogy adagonként vedd a ruhákat, ne egyben :)) Nekem is soknak tűnik a 60 rongy de én meg dunsztom nincs, hogy erre mennyit költöttem mondjuk az utóbbi fél évben, mert akkor szoktam valamit venni ha kell, pl. tönkremegy egy nadrágom, akkor elmegyek venni nadrágot, hogy legyen 2-3 amit fel tudok venni.
2011. máj. 3. 13:42
 16/20 A kérdező kommentje:
Én is ezt mondtam neki multkor,más sokkal többet költ magára.3 éve amióta házasok vagyunk 1x voltam kozmetikusnál,műkörmöm nincs,fodrásznál szerintem kb.7x voltam a 3 év alatt.Konditerembe nem járok,néha szoliba 6 percreaz sem drága.
2011. máj. 3. 13:43
 17/20 A kérdező kommentje:
Ritkán jutok el vásárolni,azért kell egyszerre sok mindent megvennem.A mi környékünkön semmi nincs csak méregdrága kinaik és méregdrága bababoltok.A Westendben olcsóbban bevásárolok mint itthon,utiköltséggel együtt.
2011. máj. 3. 13:45
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

igen, 50db 8e. használtan :) és divatosak, jó állapotú ruhák!

pár hónapig tudjuk csak hordani, minek vegyek újat, ha 2db áráért egy egész ruhatárat tudok venni? mi így spórolunk :)

2011. máj. 3. 13:52
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mi nem költünk sokat,de nem is keveset.

Nem kaptunk semmit a picur születése előtt,mindent újonnan vettünk.Azt,hogy ez mennyibe került inkább nem írom :D

Ha nincs benne a bébiétel,a tápszer,a pelus meg a hasonló szükséges dolgok,akkor kb. 10-20 ezret költünk a babára.

Azt,hogy magamra mennyit költök,nem nagyon számolom,ha megyünk a lányommal ruhákat vásárolni és tetszik valami(top,nadrág,fürdőruha,pizsama,fehérnemű,kabát,táska,pulóver,stb...),akkor megveszem,szerintem ennyi nekem is jár :D

2011. máj. 3. 16:22
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudnám számszerűsíteni. Minden héten veszek magamnak ruhát, cipőt, a fiamnak is- neki inkább csak ruhát, mert még nem jár. Játékokat is heti szinten kap. Nálunk ebből szerencsére nincs vita, mert a párom is nagyon költekezős. Zsák a foltját:)
2011. máj. 3. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!