Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Olyan mintha megené a tápszert...

Olyan mintha megené a tápszert és 10-15perc mulva hig állapotában kijön?

Figyelt kérdés
a holyagos pelenka kiütésünket még jobban megviseli.
2011. máj. 3. 06:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

galaktozémia? Tejérzékeny, laktóz van a tápszerben, anyatejben és anyukámtól tudom az egyik tünet, hogy ami bemegy fent, átfolyik és ugyanolyan állapotban jön ki.

Anyukám mondta, hogy ő mindig azt hitte a vécébe köptem vagy hánytam az ételt.

Vidd el orvoshoz, gasztroenterológushoz.

2011. máj. 3. 06:53
 2/15 A kérdező kommentje:
Tápszeres már 2honapja eszt eszi milupa milumil HA startot eszünk köszi
2011. máj. 3. 07:01
 3/15 anonim ***** válasza:
de a HA-s tápszer is tartalmaz tejszármazékot.azonnal orovs!!
2011. máj. 3. 07:40
 4/15 anonim ***** válasza:

ne keverd a tejfehérje allergiát, aminek kivédésére a HA tápszer való, a laktózérzékenységgel, galaktozémiával. Ami laktóz érzékenységet jelent és ezt a HA tápszer is tartalmazza, sőt mint írtam az anyatej is. És ez egy nagyon komoly betegség, nem sima allergia- úgyhogy mindenképp vidd orvoshoz.

De ha nem is ez, ha egy az egyben szinte emésztetlenül kijön belőle a kaja, anyagcsere zavarra utal.

2011. máj. 3. 12:13
 5/15 anonim ***** válasza:
A tejfehérje allergiára nem jó a HA tápszer!!!!arra mi a Milupa SOM-ot kaptuk.
2011. máj. 3. 12:29
 6/15 anonim ***** válasza:

Ja!

ha a HA tápszer tartalmazza a laktózt hogyan adhatnád a tejfehérje allergiásnak???ott mindennemü tejszármazék tiltott!!!te pont forditva gondoltad sztem.(tso voltam)

2011. máj. 3. 12:30
 7/15 anonim ***** válasza:

Szerintem meg te kevered, a HA tápszer és az anyatej is tartalmaz laktózt-tejcukrot. Viszont a tejfehérjét tartalmazza megváltoztatott formában. Nem a laktóz miatt nem javasolják a tehéntejet, hanem a tejfehérje miatt. és a HA tápszert is a tejfehérje miatt adják.

Laktózt az anyatej, a tejalapú tápszerek tartalmaznak.

És a HA tápszert nem azért adják, mert minden csecsemő tejallergiás, pontosabban tejfehérje allergiás lenne, hanem pont azért, hogy hozzászoktassák a szervezetét fokozatosan az idegenfehérjékhez és később ne alakuljon ki fehérjeallergia.

Úgyhogy ahogy írtam, pont úgy értettem.De itt van hivatalos, tudományos magyarázat is:

A hagyományos (1. jelű) és a hipollagén (HA) kezdőtápszerek között az a legnagyobb különbség, hogy a fehérje méretét a HA tápszerben csökkentik, mert így kevésbé allergizál. A tápszerek fehérje-összetétele is fontos. A tejfehérje kazeinból és albuminból (tejsavóból) épül fel. Az anyatejben 20:80 a kazein-albumin arány, a tehéntejben a fordítottja. A kezdőtápszerekben általában igyekeznek növelni az albuminarányt. A tejsavós változat gyorsabban hagyja el a gyomrot, a táplálék hamarabb továbbítódik a belekbe. Ez mindaddig kedvezőnek tekinthető, amíg a kisbaba gyomrának befogadóképessége kicsi (az újszülötté 40 milliliteres).

Mivel az anyatej főként laktózt, kisebb mennyiségben galaktózt, fruktózt és más oligoszacharidákat (más néven prebiotikumokat, azaz apró szénhidrátokat) tartalmaz, a tápszerek közül is azt a fajtát kell előnyben részesíteni, amelynek hasonló az összetétele.

Itt is ezt írják, tejfehérje miatt ajánlott a HA, nem a laktóz miatt.

2011. máj. 3. 13:22
 8/15 anonim ***** válasza:

De egy tejfehérje allergiás nem ihat HA tápszert!!(a kisfiam tejfehérje allergiás ezért tudom,nekik spec. tápszer van)ahogy irtad a HA-ban csak csökkentve van a tejfehérje,de tartalmazza!!

tehát ha netalán tejfehérjére lenne allergiás a baba,vagy egyéb anyagcsere zavara lenne,akkor a HA tápszer nem megfelelő.Igy ezért javasoltam a dokit!felir más tápszert,és onnantol kiderül h mi a gond,ha annál megszünik akkor igencsak javasolt lenne egy alapos kivizsgálás.

2011. máj. 3. 13:26
 9/15 A kérdező kommentje:
Voltunk orvosnál és másik tápszert kaptunk milupa laktozmentest most már csak majd eszt ehetjük vagy visza térhetünk a másikra köszi a válaszokat
2011. máj. 4. 07:50
 10/15 anonim ***** válasza:

A SOM-ot kaptátok?kérlek irj h mi az eredmény!

(a tejfehérjeallergiás kisfiu anyukája voltam)

2011. máj. 4. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!