6 hósan mit kéne tudnia a babámnak? Milyen napi rendetek van?
Ez nem törvényszerű, hogy márpedig mindegyik babának ezt, meg ezt kell csinálnia ennyi idősen. Minden baba más, a saját ütemében fejlődik. Az én fiam is 6 hónapos, de még nem tud pl. hátról hasra fordulni, mint a hasonló korú babák, akikről hallottam. 2x megfordult hasról hátra 1 hónapja, azóta nem. Viszont tud oldalra fordulni, hátrahajtja a fejét közben, remekül fogdossa a játékait két kézzel, pakolgatja, felveszi, lerakja. Szépen kinyomja magát hason tenyérrel, magyaráz, mindenféle hangokat kiad "ennyyűűűű" és társai. :)
A napirendjét meg magának alakította, figyelem mikor álmos, általában 2-2,5 óra ébrenlét után el szokott már álmosodni. Most kezdtük a hozzátáplálást, úgyhogy most így néz ki egy átlagos napunk:
9 körül ébredés, peluscsere, reggeli szopi, utána gyorsan elpakolok itthon ezt-azt, rendet rakok, aztán játszunk, amíg elálmosodik
11-12 alvás (közben takarítok, és megcsinálom az ebédjét)
13 körül ebéd (ez a főzelékes)
14-16 séta, közben 1-2 rövid alvás a babakocsiban
16 uzsonna (gyümölcs), kicsit megint teszek-veszek itthon, aztán játszunk
18 esti szopi, utána apa foglalkozik vele kicsit, és megcsinálok mindent, amit napközben nem tudtam egyedül, fürdök, ilyenek
20 fürdetés
20.30 vacsora, és
21-kor alvás
éjjel 1-2x szokott ébredni, változó hogy mikor, akkor eszik, és alszik tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!