Milyen hosszú volt a babád a születésekor?
Ma a játszótéren volt egy anyuka, aki azzal dicsekedett, hogy 60!cm-esen született a babája.
Volt egy szülésznő is a játszótéren (55 éves) és azt mondta, hogy ő még SOHASEM mért 55cm-nél hosszabb babát, nincsenek is ennyire hosszú babák és aki 60cm körülit mond, annak a babáján a cm-t végigvezették a testén és nem megfelelően mérték le.
Szóval ne kamuzzon a kedves anyuka.
Mit gondoltok erről?

3500gr volt a babája a 60cm-hez.
Kedves utolsó:)
igen, ez lehet, hogy csúcsosabbak a fejük születéskor.
Nekem 4250gr és 52cm volt a kislányom, a kisfiam 5cm és 3600gr.

Én 59 centi voltam...
Nem hiszem, hogy az orvos, a védőnő, meg anyu is kamuzott volna. Küldték is anyut cukormérésre, mert én voltam a legnagyobb gyerek az osztályon.
Van ilyen, mi hihetetlen van benne ? Amúgy nem nőttem nagyra, 164 centi vagyok.

1.babám 56 cm, 2.babám 57 cm, én magam pedig 59 centivel születtem.
Mindhármunk esetében csak nem tévedtek :) :) Úgyhogy én azt mondom, vannak 55 cm feletti babák is.

54 cm-nek mérték a lányomat. De tuti nem volt annyi. Az 56-os rugikban mindig eltünt a lába, olyan nagy volt rá, ugyhogy kaptunk 50-eseket és azok jók voltak!!
Egyébként a védőnő is mondta, hogy a korházban úgy mérik hogy végiggörgetik őket, mert nem lehet még kinyutani őket. Igy szinte mindig több pár cm-vel!
Egyik ismerős babája is 4 kg-al és 60 cm-vel született.

Kisfiam 3-ik baba,58 cm volt,ehhez pedig 4100 gramm.
Ismerősőm kisfia 62cm és 4200 gramm volt.
Másik ismerősőmé 62 cm és 5100 gramm.

A fiam 53 cm volt, de a szomszéd ágyon fekvő anyukáé 61cm. És látszott is a különbség, néha kétszer akkorának tűnt a kislány, mint a fiam:DD
Félretéve a viccet: én is hitetlenkedtem, amíg be nem hozta a lányát, és egyértelmű volt, hogy vagy az én fiam volt kb. 45cm, és az ő lánya normál 55cm-s, vagy valóban 61cm.
Aztán a csecsemős nővérke mondta, hogy minden fürdetésnél megmérték a babát, mert ők sem hitték el, és mindig 60-61cm jött ki:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!