Milyen hosszú volt a babád a születésekor?
Ma a játszótéren volt egy anyuka, aki azzal dicsekedett, hogy 60!cm-esen született a babája.
Volt egy szülésznő is a játszótéren (55 éves) és azt mondta, hogy ő még SOHASEM mért 55cm-nél hosszabb babát, nincsenek is ennyire hosszú babák és aki 60cm körülit mond, annak a babáján a cm-t végigvezették a testén és nem megfelelően mérték le.
Szóval ne kamuzzon a kedves anyuka.
Mit gondoltok erről?
Szülésznő vagyok. A legnagyobb "babám" 59 cm volt. Persze minden kolléga elcsodálkozott, de tudtuk, h ez nem lehetetlen. Más országban meg 6-7 kg-os babák is jöttek már világra, akkor miért az itteni 60 cm-es lenne hazugság?
Úgy emlékszem, h annak idején az egyik olimpikonnak született 61 cm-s babája.
Tényleg lehet ilyen hosszú egy baba, de akkor biztosan 4 kg feletti a súlya is.
Az is tény, hogy sokszor elmérik a babákat, valamint a szülőcsatornában megnyúlt koponya miatt is hosszabbnak mérik közvetlen szülés után a piciket 2-3 centivel.
Az én babámat 54 cm-nek mérték, de 4 napra rá egy másik kórházban 48 centinek.
(Biztos, hogy az utóbbi az igaz, mert 6 hetes koráig 50-es ruhákat hordott. 3 kg-mal született a 38. hétre.)
A fiam 53cmel született, egy hetes volt 56cm volt, 1hónaposan épp 54cm
Először elcsúszott a mérőizé, alig tudták másodszorra kinyújtani a lábikóját...
Ezeket a babákat mérni lehetetlen:)
Ha nem tud állni azért, ha tud azért.
Amúgy 59cmvel születtem a hivatalos mérés szerint, 3990gmal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!